JustBought.it este cea mai nouă platformă de social shopping, lansată recent de unul dintre principalii dezvoltatori Twitter. Conţinutul site-ului este generat de utilizatori.

„Sunt un consumator social şi aşa ar trebui să fii şi tu”, scrie Adarsh Pallian, principalul dezvoltator de aplicaţii Twitter, pe ultimul său post de blog în care anunţă lansarea unui nou produs. JustBought.it este o platformă de shopping social (combină shoppingul cu networking-ul social – n.r.), care permite să postezi fotografii şi recomandări despre ultimele produse achiziţionate.

Prin intermediul unor aplicaţii de la Twitter, TwitPic şi Google Maps, utilizatorii pot anunţa comunitatea consumatorilor internauţi de fiecare dată când „tocmai au cumpărat ceva”. Pe lângă anunţ, pot adăuga poza produsului, locul în care a fost achiziţionat şi o recomandare.

Site-ul se foloseşte de conţinutul generat de utilizatori pentru a crea o comunitate de cumpărători pe Twitter. După înregistrare, utilizatorii pot vedea toate tranzacţiile din zona în care se află, după categorie sau prin simplu browsing. Site-ul, lansat de-abia la sfârşitul lunii iulie, va fi un execelent instrument de urmărire a principalelor trenduri în consumul de masă, util atât consumatorilor, cât şi companiilor producătoare.

„Mulţimea are cea mai mare credibilitate”

Pentru cele mai precise rezultate, aplicaţia are încorporat GPS şi hărţi Google. „Ideea mi-a venit la o cafea cu investitorii Boris Wertz şi W Media Ventures. Vroiam o aplicaţie care să permită cumpărătorilor să scaneze rapid locurile în care pot obţine cele mai bune deal-uri din oraş şi să primească feedback instant din partea comunităţii. Pe scurt, vroiam să ne folosim de puterea credibilităţii peer-to-peer din zona socială a web-ului”, a spus Pallian.

În curând pe iPhone

Un avantaj al acestei aplicaţii este posibilitatea ca afacerile mici să capete vizibilitate pe baza recomandărilor. Dacă găseşti un punct comun cu un alt utilizator şi vrei să fii anunţat de fiecare dată când acesta mai cumpără ceva, îl poţi urmări ca la Twitter, descoperind în acest fel produse şi branduri peste care nu ai fi dat altfel. În planurile de viitor pe care Pallin le are pentru JustBought.it se numără o aplicaţie iPhone şi un API (Application Programming Interface) open source, invitând, astfel, alţi investitori să i se alăture.