Probleme imense pentru un celebru patron de presă. Procurorii sunt pe urmele sale. Neregulile care ar fi fost descoperite sunt extrem de grave.

Șoc total pentru un celebru patron de presă

Cei de la DIICOT au luat o decizie extrem de dură. Cunoscutul patron de presă nu mai are ce face. Hotărârea a fost luată deja. Oamenii legii au decis să pună sechestru pe ”bunuri mobile și imobile” în valoare de 2.730.000 de euro și 159.977.598 de lei, în total aproape 36 milioane de euro.

Acest sechestru a fost pus pe banii celor 11 persoane anchetate în dosarul Romvag Caracal. Printre aceștia se află și Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV. Totul s-a aflat ca urmare a unui răspuns al DIICOT la solicitarea g4media.ro.

Este vorba despre un dosar greu care este investigat încă din anul 2016. În primă fază, era vorba despre un prejudiciu mai mic, de numai 8 milioane de euro. În acest caz, Burci a fost reținut acum 4 ani. Dosarul a fost preluat de la biroul teritorial Olt la structura centrală a DIICOT.

Acum, omul de afaceri a contestat la Curtea de Apel București măsura sechestrului, însă judecătorii i-au respins cererea.

Cine este milionarul Cristian Burci

Cristian Burci, patronul celor de la Prima TV, dar și Adevărul este considerat un om de afaceri apropiat de PSD, însă cultivă relații transpartinice. A fost unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri pe lângă fostul premier, Viorica Dăncilă, cea care a fost dată jos printr-o moțiune de cenzură și așa a ajuns la Palatul Victoria Ludovic Orban.

Potrivit unor surse, Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee în timpul stării de urgență. Potrivit Libertatea, Hideg ar fi plecat în Abu Dhabi la finalul lunii martie, împreună cu Cristi Burci și cu alți 8-9 oameni din fabrica Sanimed de la Călugăreni, județul Giurgiu, ai spune sursa citată.