Ștefan Mandachi a fost invitat în emisiunea lui Cozmin Gușă, la Realitatea Tv, dar a ales să plece înainte de finalul ei. Reacția lui a venit ca urmare a unor dezbateri politice în care nu a dorit să se implice. Explicațiile au venit pe blogul personal.

„Vinovaţi sunt toţi oamenii politici care au putut să contribuie la construcţia de autostrăzi şi nu au făcut-o. Că sunt prezenţi în platou, că sunt în faţa micilor ecrane, eu îmi menţin poziţia, nu îmi doresc să fac politică”, a spus Mandachi.

„Am precizat din start că accept invitaţia în emisiune dacă nu vor fi dezbateri politice şi am fost asigurat că, deşi vor fi invitaţi politicieni, tema centrală va fi autostrada din Moldova. Aşa a şi fost. Toţi invitaţii prezenţi în platou m-au felicitat (m-au lăudat poate prea mult) şi au pus pe tapet în mod obiectiv problema autostrăzii spre Suceava. Moderatorul a insistat că avem nevoie stringentă de autostrăzi şi a promovat #şîeu de zeci de ori pe ecran în timpul emisiunii (ca un concetăţean sucevean). Când discursurile din platou au căpătat unele accente politice, m-am retras, mai ales că aveam şi de lucru la documentarul meu, dar şi datorită faptului că nu mă (prea) pricep la politică”, a scris afaceristul.

Joi, pe site-ul www.realitatea.net a fost postată o fotografie în care Ștefan Mandachi apare alături de Cozmin Guşă, Gheorghe Flutur şi Ion Lungu. Apoi, pe Facebook au mai apărut alte fotografii cu cei patru la hotetul pe care îl deţine Mandachi la Suceava. Reacțiile nu au întârziat să apară în mediul online, iar acuzațiile au curs una după alta.  Mandachi a scris pe contul său de Facebook, din nou, că nu face politică ca urmare a criticilor pe care le-a primit de la susținătorii săi.

În emisiunea lui Cozmin Gușă, pe lângă inițiatorul protestului #șîeu au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi el liberal, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, exclus din PSD în primăvara acestui an, managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu. Actorul Alexandru Arşinel a intervenit și el prin telefon.