Gheorghe Dincă, scrisoare de 4 pagini din închisoare. Vrea bani mulți de la statul român

Potrivit informațiilor, Gheorghe Dincă ar vrea să primească bani de pe urma statului român. Mai exact, Dincă ar vrea să reclame România la CEDO și a întocmit în acest sens o scrisoare de patru pagini. Avocata familiei Melencu, Carmen Obârşanu, a explicat toată situația. În plus, Carmen Obârşanu precizează că, de fapt, dosarul nu ar fi fost instrumentat corect.

„Cercetările efectuate în dosar au fost făcute într-un mod total neprofesional pentru că i s-a promis de la început că i se va asigura ajutorul. Rapoartele de expertiză făcute de medicii legiști s-a dovedit că nu au respectat legea.

Medicul care a eliberat certificatul constatator de deces pentru Alexandra a declarat că nu a respectat legea codului civil. Medicul genetician a spus că nu cunoaște din ce elemente dentare ar fi prelucrat ADN-ul din punct de vedere anatomic, adică dacă s-a luat din incisivi, molar sau premolar”, a explicat avocatul Carmen Obârşanu, la Antena 3.

Aceasta precizează că sunt zeci de mii de pagini și multe elemente din dosar care nu se leagă și se bat cap în cap.

Medicii de la INML, audiați în dosarul Caracal

Amintim că, miercuri, 9 februarie, doi medici de la INML (Institutul Național de Medicină Legală) au fost audiați în dosarul penal Caracal, unul dintre ei este medicul care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu.

Experţii medicali de la Institutul Național de Medicină Legală au examinat fragmentele osoase care s-au găsit în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă, despre care procurorii susțineau ferm că aparțin Alexandrei Măceșanu.

Carmen Obârșanu, avocata familiei Luizei Melencu, a declarat că medicii au recunoscut judecătorilor că au făcut o expertiză care NU poate stabili ADN-ul și că NU știu din ce elemente dentare au recoltat ADN-ul.

„Este strigător la cer. Doctorița Roșu, cea care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, a spus că este o practică să emită certificat constator de deces în condițiile în care se încalcă ordonața 1 privind reglementarea activității medicinii legale și articolul 50 din Codul Civil (…) Medicul poate elibera certificat constator în condițiile în care există cadavru. Aici nu a fost niciun cadavru, deci trebuia să există o hotărâre judecătorească de declare a morții”, a exclamat Carmen Obârșanu.