Sociologul Bruno Ştefan a declarat pentru DC News că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ar fi favorit la primăria Capitalei, dacă ar decide să intre în cursă.

Managementul crizei, propulsor electoral

“Câştigă teren aceia care s-au raportat la criza din sănătate. Nu întâmplător, sondajul arată că oamenii îşi pun cea mai mare încredere în medici. De asta Raed Arafat şi Nelu Tătaru sunt atât de bine în toate sondajele, pentru că ei oferă plasa de siguranţă a sănătăţii în pandemie”, a declarant Bruno Ștefan.

Cu medical la Primăria Capitalei

Sociologul crede că ideea de medic le surâde bucureștenilor. ”Nu e vorba doar de impact. Să ne aducem aminte că am avut un primar al Capitalei medic, Sorin Oprescu, în care oamenii şi-au pus speranţele tocmai pentru că era medic. Dacă ar candida Nelu Tătaru la primăria Capitalei, ar face-o praf pe Gabriela Firea, doar pentru că e medic. Medicii au o zestre dată de meseria lor care îi face pe oameni să îi privească ca figuri autoritare”, a mai declarat Bruno Ştefan.

Târnosirea specialiștilor concurenți

Apropo de declarația sociologului, editorialistul Evenimentului Zilei, Mirel Curea, are un punct de vedere foarte interesant. ”Nelu Tătaru, ultima idee de candidat PNL la Primăria Capitalei! Ca să strălucească el, Raed Arafat și Cercel Străinu, ceilalți doi de pe frontul covidului, trebuie să apară a fi niște pricăjiți, iar Nelu să fie un fel de Matt Damon în filmul Contagion. Sigur, asta în paralel cu bătălia pe contractele din Sănătate”, a scris Mirel Curea pe Facebook.