CEO Scott Thompson a demisionat dumincă, la 10 zile după ce Loeb l-a acuzat de umflarea biografiei sale printr-o falsă pregătire în ştiinţa computerelor. Fondul Third Point LLC al lui Loeb este unul din cei mai mari acţionari în cadrul Yahoo, cu o deţinere de 5,8%.
Prin noua mutare, Loeb este pus într-o poziţie puternică pentru a influenţa strategia de luptă a companiei din domeniul internetului.
Yahoo nu a prezentat vreun motiv pentru plecarea lui Thompson, dar a spus că şeful companiei de global media, Ross Levinsohn, va fi CEO interimar. Yahoo a spus de asemenea că este pe poziţii pentru o confruntare cu Third Point şi va nominaliza propunerile fondului de hedging pentru trei din cele patru locuri din board, inclusiv pe Loeb.
Separat, Wall Street Journal a raportat azi că înainte de demisia CEO de peste weekend, Thompson a dezvăluit directorilor din boardul companiei şi câtorva colegi că a fost diagnosticat cu cancer.
Yahoo a reluat recent negocierile de vânzare a întregii participaţii de 40% din compania chineză de internet şi comerţ online Alibaba la loc către compania-mamă din China.
“Aceasta e o mare victorie pentru Third Point. Întăreşte argumentele lor că actualul board a fost nefuncţional şi e pe cale să crească abilitatea Third Point pentru a da direcţia companiei”, a spus un analist al BGC.
De câteva luni, fondul de hedging din New York a solicitat ca Yahoo să schimbe conducerea, pe care Loeb a acuzat-o pentru încetinirea preţului acţiunilor, pierderea cotei de piaţă şi eşecul vânzării către Microsoft în 2008. Loeb a fost de asemenea creditat pentru provocarea demisiilor cofondatorului Jerry Yang şi a fostului preşedinte Roy Bostock în acest an.