Preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a declarat, sâmbătă, că mai mulţi membri importanţi ai filialei au demisionat din funcţii, iar unul a renunţat şi la calitatea de membru PSD, în urma scorurilor obţinute la recentele alegeri locale.

Demisii în PSD Timiș

„Săptămâna viitoare se va găsi o soluţie privind preluarea interimară a conducerii Organizaţiei din Lugoj până se vor organiza acolo alegeri, după ce preşedintele acesteia, Francisc Boldea, primar în exerciţiu, a pierdut alegerile”, a afirmat Simonis, într-o conferinţă de presă.

El a spus că au mai demisionat Ramona Olteanu din funcţia de vicepreşedinte al filialei, dar şi din partid, şi Romaniţa Jumanca din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate Timiş.

Președintele PSD Timișoara a demisionat din funcție

„Preşedintele PSD Timişoara, Florică Bîrsăşteanu, a demisionat din funcţie ieri, fără a avea legătură cu rezultatul alegerilor. El voia încă de dinainte de campania electorală să demisioneze, dar a rămas la insistenţele mele. El rămâne în continuare vicepreşedinte al PSD Timiş. Astăzi Biroul Politic Judeţean l-a validat ca interimar pe Mihai Ritivoiu”, a afirmat Simonis.

Alfred Simonis le-a transmis partidelor de dreapta, care au câştigat alegerile, să treacă la treabă „lăsând greaua moştenire” şi certurile pentru impunerea viceprimarilor.

„Le cerem celor două partide (PNL şi Alianţei USR PLUS – n.r.) care ‘sunt condamnate’ să facă majoritatea în consiliul local şi cel judeţean să vină urgent cu două propuneri de viceprimar şi două de vicepreşedinţi astfel încât după ce se încheie sărbătoarea, care se pare că nu se mai încheie, să înceapă să lucreze pentru Timişoara şi pentru judeţ”, a susţinut Simonis.

Probleme în PSD Timiș înainte de alegerile parlamentare

PSD Timiș stabilește săptămâna viitoare candidații pentru alegerile parlamentare. Continuă însă curățenia în partid, după eșecul de la alegerile locale. Social-democrații știau că nu aveau cum să câștige scrutinul, dar este încrezător pentru că, spune el, rezultatul a fost mai bun decât la alegerile europarlamentare.

Începând cu săptămâna viitoare vor fi făcute publice numele celor care vor să candideze la alegerile parlamentare. Social-democrații își pot depune până luni, 12 octombrie, intențiile de a candida. Cu câteva condiții: să nu aibă probleme de integritate și să nu strice imaginea partidului.