Posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să ocupe funcția de procuror șef european continuă să fie subiect de interes pentru toată lumea. Chiar dacă astăzi tema zilei ar fi trebuit să fie exclusiv deciziile luate la summitul de la Sibiu, oficialii europeni nu s-au ferit să vorbească despre ce urmează să se întâmple cu fosta șefă a DNA.

Astfel, după summitul UE lde la Sibiu, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat că decizia PE de susținere a Laurei Codruța Kovesi „nu este revocabilă” și va fi păstrată de viitorul legislativ european rezultat din alegerile din luna mai.

Tajani a fost chestionat cu privire la ceea ce ar urma să se decidă după alegerile europarlamentare cu privire la funcția de procuror șef european. Întrebat dacă mandatul dat lui Kovesi de PE va ramane valabil si pentru viitoarea legislatura, Tajani a răspuns intr-o conferinta de presă: „”Există o continuitate administrativă. Parlamentul a luat deja o hotărâre iar această hotărâre nu este revocabilă”.

Reamintim că Laura Codruța Kovesi este susținută de Parlamentul European în timp ce care francezul Jean-Francois Bohnert este preferat de Consiliul Uniunii Europene pentru funcția de viitor șef al Parchetului european.