Ştirea a fost dată de ziarul german Der Spiegel, care a dezvăluit că, în urma verificărilor efectuate la o fabrică din Saxonia Inferioară, au ieşit la lumină deficiențe grave ale condițiilor de igienă.

Șoareci în camerele frigorifice

Prima dintre toate fiind prezența mai multor familii de șoareci în camerele frigorifice.

Faptul – combinat cu deficiențele deja identificate în protecția personalului – este o mare lovitură care se abate asupra abatoarelor din Germania, care riscă acum repercusiuni grave nu numai din punct de vedere judiciar, ci și din punctul de vedere al cererii pieței.

De fapt în urma ultimelor sondaje efectuate, s-a aflat ca există deja multe companii care și-au încheiat parteneriatul, simţinându-se nesigure din cauza standardelor de igienă garantate de Tonnies.

O lume ascunsă

Imaginea lanțului de aprovizionare, aşa cum a fost prezentată de presa germană și de investigațiile judiciare, a dezvăluit o lume ascunsă care a evidențiat toate criticile și deficiențele sectorului alimentar german, arată Il Giornale.

În general, acest tip de situații apar mai frecvent atunci când supravegherea la care trebuie să fie supuse companiile nu este realizată în modul cel mai adecvat.

Acest detaliu – care se vede clar și în lumea financiară germană, Bafin fiind acuzată de lipsa de controale asupra Wirecard AG – îl determină, prin urmare, pe consumator să privească cu lipsă de încredere întregul sector, considerându-l supus acelorași practici.

În context, trebuie precizat faptul că numărul românilor infectați la cel mai mare abator din Germania se apropia de 1.000, atunci când a fost raportată izbucnirea focarului, la sfârșitul lunii trecute.

Un bilanț prezentat de Ministerul Afacerilor Externe menționa 996 de români bolnavi în rândul angajaților, adică două treimi din numărul total al lucrătorilor diagnosticați cu COVID-19 până la acea oră.

În cadrul companiei lucrează 3.969 de cetăţeni români.