Geloşi pe succesul maşinilor low-cost pe care francezii îl au cu modelele produse la Mioveni, germanii de la VW vor să dea o lovitură Loganului românesc prin punerea pe piaţă a celui mai ieftin model care va purta emblema Skoda.

Astfel, la Salonul Auto de la Moscova, producătorul ceh de automobile va lansa un nou model care se va numi Felicia, după ce a renunţat la producţia acestui tip de model în anul 2001.

0-55610-053472i.jpgConform presei străine de specialitate, noua Skoda Felicia va fi un concurent direct pentru Dacia Logan şi va fi realizată pe platformă de Volkswagen Polo.

De asemenea, noua Felicia va înlocui pe unele pieţe europene modelul Octavia Tour.

Anti-Loganul de la Skoda va veni cu două motorizări pe benzină de 1,4 şi 1,6 litri, dar va avea şi o versiune diesel de 1,6 litri şi, posibil, şi o versiune TDI de 1,2.

Felicia va fi destul de slabă la capitolul dotări, tocmai pentru a-i da posibilitatea să posede un preţ care s-o ajute să concureze cu low-costul românesc. Cu toate acestea, modelul standard va fi echipat cu ABS, 4 airbaguri şi geamuri electrice.

De asemenea, dimensiunile vor fi asemănătoare cu cele ale Daciei Logan, însă nemţii de la VW vor insista mai mult pe aspectul interior.