Fabrica din Mladá Boleslav este  pilonul principal al producției pentru ofensiva de produs pe care producătorul din Republica Cehă a lansat-o cu circa trei ani în urmă. Aproape 10.000 de angajați lucrează aici pentru producția modelelor ŠKODA Fabia, noua ŠKODA Octavia, precum și a noilor ŠKODA Rapid și ŠKODA Rapid Spaceback. Pentru a integra producția noilor modele, ŠKODA a lansat unul dintre cele mai ample proiecte de modernizare și extindere din istoria fabricii. Obiectivul principal a fost acela de a crește capacitatea de producție a liniei de asamblare I, de la 800 la 1.200 de unități pe zi. Printre altele, a fost instalat un nou atelier pentru caroserii și o vopsitorie pentru interior, complet automată. În plus, ŠKODA a construit o nouă linie de presare, care respectă mediul înconjurător.

Cu o creștere de peste 30 de procente în Europa de Vest și Centrală, noua ŠKODA Octavia a fost un succes extraordinar în primele două luni ale anului 2014. Noua ŠKODA Octavia este disponibilă în versiunile Octavia, Octavia Combi, Octavia Combi 4×4 și puternica Octavia RS. Noua Octavia Scout și noua Octavia G-TEC, cu propulsie pe bază de CNG, vor urma în curând, în 2014. Nu au trecut nici doi ani de la lansarea pe piaţă a noului model ŠKODA Rapid și acesta a devenit deja cel de-al treilea model, din punctul de vedere al importanței, pentru marcă. În 2013, ŠKODA a reușit să crească de patru ori livrările pentru modelul Rapid, în comparație cu anul precedent. De la mijlocul anului 2013, ŠKODA Rapid Spaceback a devenit primul hatchback compact al mărcii.

În afară de fabrica principală, în Republica Cehă ŠKODA mai are alte două locații de producție: Kvasiny și Vrchlabí. Yeti, Superb și Roomster ies de pe liniile de producție de la Kvasiny, iar fabrica de la Vrchlabí produce în prezent transmisia DQ200 cu dublu ambreiaj, pentru Grupul Volkswagen. Producătorul din Republica Cehă și Grupul Volkswagen au investit circa 170 de milioane de euro în producția transmisiei DSG.

În plus față de producția din țara de origine, ca parte integrantă din strategia de dezvoltare la nivel mondial, ŠKODA se concentrează pe dezvoltarea capacităților locale de pe piețele importante, din țările aflate în curs de dezvoltare, mai ales din China și Rusia. Compania din Republica Cehă produce automobile în parteneriat cu Shanghai Volkswagen (SVW) în fabricile din Anting, Yizheng și Ningbo din China, unde au fost construite până în prezent mai mult de un milion de automobile ŠKODA, destinate pieței din China. Producția noului model Octavia pentru piața din China este programată pentru  jumătatea anului 2014. Modelele ŠKODA sunt produse și la Nizhny Novgorod și Kaluga, în Rusia. Asamblarea modelului ŠKODA Rapid pentru piața din Rusia a început la Kaluga, cu numai câteva săptămâni în urmă.

Ca parte integrantă din strategia de dezvoltare a companiei, lansată acum trei ani, ŠKODA intenționează să crească livrările la nivel mondial, astfel încât în următorii ani acestea să ajungă la cel puțin 1,5 milioane de automobile pe an. În 2013, ŠKODA a livrat 920.800 automobile către clienții din întreaga lume, ceea ce a făcut ca acesta să devină al doilea an ca cifre de vânzări, din istoria companiei. Prin introducerea a opt modele noi sau modificate, marca a înregistrat cel mai mare număr de lansări de modele într-un singur an. ŠKODA va continua pe traiectoria sa ascendentă și în 2014. Până la finalul lunii februarie, vânzările au crescut cu 10,6 procente în comparație cu perioada similară din 2013.