Cele mai profitabile site-uri pirat sunt cele de torrente. Proprietarii lor fac bani frumoşi din reclame la branduri premium precum Amazon, American Express, Dell, Ford, Lego, McDonalds şi Xfinity, se arată în studiul Digital Citizens Alliance.

Cele mai mari 30 de  site-uri de torrente generează venituri anuale de 4,4 milioane de dolari, iar portalul BitTorrent  produce 6 milioane de dolari anual, din reclame. Site-uri mai mici pot aduce administratorilor venituri de peste 100.000 de dolari în fiecare an. În total, site-urile pirat generează venituri de 227 de milioane de dolari anual, numai din reclame.

Trebuie menţionat că reclamele reprezintă singura sursă de venit pentru site-urile de torrente, în timp ce alte site-uri pirat pot genera sume importante prin abonamente sau programe de afiliere.

În ceea ce priveşte reclamele la branduri premium, majoritatea reclamelor sunt vândute prin diferite canale, astfel încât reprezentanţii companiilor habar nu au că acestea sunt promovate pe site-uri pirat. Conform studiului Digital Citizens Alliance, asocierea numelui unor branduri celebre cu astfel de site-uri afectează în mod negativ reputaţia brandului respectiv.

Sursa: torrentfreak.com