În cusrul serii trecute, Vplay.ro, cel mai cunoscut site din România care difuzează cele mai noi seriale de la Hollywood, nu mai funcţiona. Cei care accesau site-ul sunt întâmpinaţi de mesajul “System maintenance, we will be back soon! Echipa Vplay”.
Căderea site-ului vplay.ro a stârnit valuri de reacții de nemulțumire în lumea virtuală, puse în contextul mișcării pe care SC Pro TV SA, care deţine serviciul video on demand Voyo, a făcut-o.
Astfel, compania a depus o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis. Vplay se află printre site-urile vizate. CNA:"Noi nu putem sancţiona site-urile care piratează filme" “Noi nu putem reglementa internetul. Singurul lucru pe care îl putem face este să sesizăm Poliţia şi Parchetul pentru preluarea conţinutului fără drept”, a declarat pentru Capital, Narcisa Iorga, membru CNA. “Pro TV ne-a înştiinţat că Voyo.ro transmite acel conţinut, dar noi nu putem sancţiona site-urile”, a adăugat Iorga. "Legea trebuie să se aplice indiferent de adresa din buletin" Dorim să-i informăm pe cei care răspund de audiovizual că pirateria împiedică desfăşurarea normală a businessului corect, real. Ce înseamnă normal şi corect? Să investeşti, să creezi locuri de muncă, să plăteşti taxe la stat şi să achiţi drepturi de autor. Logica potrivit căreia "găsesc gratis pe net" trebuie să dispară. Oamenii şi organizaţiile de decizie din audiovizual împreună cu instituţiile abilitate ale statului trebuie să ia masuri şi să acţioneze în spiritul acesta”, a declarat în exclusivitate pentru Capital, Costi Mocanu, vicepreşedinte al platformei de conţinut plătit Voyo.
Citește și Pro TV le-a pus gând rău site-urilor ilegale de filme şi seriale. Televiziunea vrea să închidă 42 de astfel de site-uri