‘Asta înseamnă să o evaluezi exact care este valoarea activelor societăţii respective. După care stabilim, să zicem, o valoare de 200 milioane euro. Tot ce este peste această valoare dispare. Este un mare avantaj pentru că după ce vei avea un tabel definiv al creanţelor orice investitor serios va şti că alea sunt datoriile, asta este valoarea combinatului şi mai are nevoie şi de capital de lucru’, a spus Stănescu.

Potrivit acestuia, orice operaţiune care se realizează în procedura insolvenţei nu este considerată ajutor de stat. ‘Un investitor serios nu vine să cumpere ‘o mâţă în sac’. Poţi să cumperi un combinat fără să faci un due diligence? Crezi pe cineva pe cuvânt când trebuie să investeşti? Când vrei să iei şi Arpechim trebuie să discuţi cu OMV, restul este vorbărie’, a mai afirmat reprezentantul UNPIR.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat vineri adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei. Contractul de privatizare nu a fost, însă, semnat, iar avocaţii lui Dan Diaconescu susţin că sunt pregătiţi să negocieze, în continuare, pe marginea documentului şi că nu se grăbesc să semneze.

Avocaţii lui Dan Diaconescu au solicitat menţionarea obligaţiilor vânzătorului şi cumpărătorului Oltchim în preluarea Arpechim, pentru reluarea activităţii în regim integrat şi includerea unei clauze pentru vânzător, prin care acesta să nu introducă societatea în insolvenţă, după cumpărare.
SURSA: Agerpres