Simona Halep, pregătită pentru revenire, potrivit lui Darren Cahill

Simona Halep a fost norocoasa beneficiară a unui wild card pentru a participa la Miami Open 2024. Directorul competiției a explicat procesul care a condus la această hotărâre.

Simona Halep, dubla campioană de Grand Slam, va intra în competiție la Miami Open 2024. Ea se va întâlni în primul tur cu Paula Badosa din Spania. Odată cu trecerea în runda următoare, ea se va confrunta cu bielorusa Aryna Sabalenka. Ea este ocupanta locului doi în clasamentul mondial.

Privată de accesul la clasamentul WTA după o pauză mare, de 19 luni, Simona Halep a depins de un wild card pentru a concura la Miami Open 2024. Organizatorii evenimentului din Florida au decis să îi acorde această invitație cu multă bunăvoință.

James Blake, fost tenisman și actualul director al turneului american, a subliniat că el a fost responsabil în întregime pentru decizia acordării wild card-ului Simonei Halep. Totuși, înainte de a lua această hotărâre, el a căutat sfatul lui Darren Cahill, fostul antrenor al sportivei din Constanța.

„Eu sunt de vină pentru asta. Am avut senzaţia că trebuie să fim pregătiţi în cazul în care Simona Halep va primi în timp util un verdict favorabil din partea TAS. Am discutat mult despre cine trebuie să primească wild card-uri.

Eu am fost cel care a decis să salvăm unul pentru orice eventualitate. Au mers toţi pe mâna mea şi acum o avem pe Simona prezentă la Miami. Dar nu vrei să aduci în turneu pe cineva care nu s-a antrenat.

Ar fi fost în detrimentul ei. Nu vrem să asistăm la un masacru pe teren. Așa că l-am sunat pe Darren Cahill pentru a obține informații.

Am ajuns cu toții la concluzia că este pregătită pentru revenire”, a precizat Blake în cadrul podcast-ului „Served with Andy Roddick”, conform tennis.com.

James Blake o sfătuiește pe Halep să își acorde timp

Conform directorului competiției de la Miami Open 2024, nivelul de așteptare nu ar trebui să fie excesiv de ridicat în ceea ce privește performanțele Simonei Halep.

În opinia sa, fostul lider al WTA trebuie să-și refacă forma gradual. În plus, trebuie să-și consolideze revenirea pe teren.

„Nu trebuie pusă presiune pe o jucătoare care nu a jucat atât de mult. Va fi determinant pentru traiectoria ei să ia lucrurile treptat şi să revină la forma normală în timp.

Nu trebuie să o omorâm cu aşteptări nefondate”, a precizat James Blake.

Analiza presei internaționale asupra tragerii la sorți a tabloului feminin de la Miami Open 2024 sugerează că Simona Halep va avea parte de o provocare considerabilă în primul ei turneu după o pauză uriașă provocată de problemele legate de dopaj.

Pe cine va întâlni Halep în turul doi, dacă trece de Paula Badosa?

În primul tur al turneului WTA de la Miami, Simona Halep (32 de ani) va intra în competiție împotriva Paulei Badosa (26 de ani, locul 73 WTA). Meciul va avea loc marți, 19 martie.

Astfel, în primul său meci de revenire, românca va întâlni o provocare considerabilă, deoarece Paula Badosa, fostul loc doi mondial acum doi ani, va fi adversara sa. Totuși, în prezent, Badosa a părăsit Top 50, fiind afectată de o serie de accidentări.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

În cazul în care va triumfa în fața Paulei Badosa, Simona Halep se va confrunta cu o provocare și mai dificilă în runda a doua a turneului WTA de la Miami.

Dacă va trece de Paula Badosa, Simona Halep se va avea parte de o confruntare formidabilă în turul secund al turneului WTA de la Miami. O va întâlni bielorusa Aryna Sabalenka, actuala ocupantă a locului doi în clasamentul WTA.

Aceasta este dublă campioană de Grand Slam la US Open 2019 și Australian Open 2021. Sabalenka beneficiază de un „bye” în primul tur, grație statutului său de cap de serie. Acesta îi garantează intrarea în competiție direct în runda a doua.

În trecut, Simona Halep și Aryna Sabalenka s-au confruntat de cinci ori pe parcursul circuitului WTA, iar din aceste întâlniri, românca a ieșit victorioasă în trei ocazii.

Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka (SURSA FOTO: Dreamstime)

Înainte de a se confrunta cu Aryna Sabalenka, Simona Halep va intra în competiție împotriva Paulei Badosa pe 19, meci ce va fi transmis live pe Digi Sport.

Simona Halep și Aryna Sabalenka au avut două confruntări până în prezent în circuit. Ambele desfășurate în 2022, la Madrid și Wimbledon. În ambele ocazii, victoria a fost de partea româncei, în minimum de seturi.