Marele vis al Simonei Halep

Deși a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani din tenis, Simona Halep are în continuare un vis important. În cadrul unui interviu recent, marea campioană a scos la iveală că ar vrea să joace la Jocurile Olimpice de la Paris, de vara viitoare.

Amintim că, în urmă cu cinci ani, sportiva a câștigat primul Grand Slam din carieră.

Întrebată despre perspectivele de a participa la Jocurile Olimpice din vara lui 2024, Simona Halep a răspuns fără ezitare.

Marea campioană a României și-a exprimat dorința de a participa la Jocurile Olimpice din vara lui 2024, menționând că este visul ei.

Ea a mai spus că șansele nu sunt mari, dar visează la această oportunitate, având în vedere legătura specială cu Parisul, unde a câștigat Roland-Garros.

Halep a subliniat că ar fi extraordinar să revină pe teren la Paris, deoarece consideră că acolo este locul ei și că își dorește să facă din nou acest lucru.

„Desigur, este visul meu. Știu că nu sunt șanse mari, dar visez, pentru că Parisul este orașul meu de vis.

Am câștigat Roland-Garros aici când eram junioară, așa că totul a început foarte devreme și ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situație.

Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu și simt că vreau să o fac din nou”, a declarat Simona Halep, pentru Euronews.

Simona Halep
SURSA FOTO: Dreamstime

Simona Halep nu ar fi trebuit să aibă atât de multă încredere în Mouratoglou

Anterior, vicepreședintele FRT, Adrian Marcu, a oferit un interviu în care a precizat că ar poate ar fi fost mai bine ca sportiva să nu fi avut atât de multă încredere în antrenorul francez.

El spune că nu a înțeles motivul pentru care marea campioană nu a comunicat inițial despre substanțele consumate. El a afirmat că ar fi preferat ca aceasta să declare deschis că a luat:

  • băutura
  • batonul furnizate de fizioterapeutul și doctorul de la Mouratoglou.

Acesta a mai spus că, potrivit regulamentului, fiecare sportiv este singurul responsabil pentru ceea ce consumă. El a adăugat că este dificil să își asume întreaga vină atunci când primește substanțe de la alții.

De asemenea, el a mai susținut că Mouratoglou și ceilalți furnizori sunt responsabili. Potrivit lui, aceștia ar fi trebuit să își asume parțial vina pentru situație. Asta mai ales în contextul în care Halep avea încredere în ei.

Marcu a subliniat că Halep nu lua nicio pastilă fără să întrebe. El a criticat faptul că ea a luat toată vina în timp ce ceilalți rămân nepedepsiți.

„N-am înțeles de ce Simona n-a spus din prima: «Am luat băutura nu știu care, am luat batonul nu știu care, pe care mi le-au dat fizioterapeutul și doctorul de la Mouratoglou…» Nu știu dacă ar mai fi fost în aceeași situație. Se spune la regulament că ești singurul responsabil de ceea ce e în corpul tău.

OK, ești singurul responsabil, dar când eu iau fiindcă-mi dă cineva… Chiar nu pot să fiu doar eu vinovat! După o carieră în care am muncit ca un nebun… Să-mi iau toată vina asupra mea pentru niște chestii pe care mi le-a dat cineva? Ea trebuia să spună din primul moment, să pună în formular.

Ca să spună Mouratoglou peste un an și ceva că el se simte moral vinovat… Stai puțin! Cum adică te simți moral… Dacă voi i-ați dat, iar ea a luat cu încredere în voi, voi sunteți vinovați, frate, nu ea! Adică, automat, sunteți și voi voi vinovați, cu cea mai mare parte de vină! Poate că nu trebuia să aibă atâta încredere și să le ia orbește.

Ea nu lua nici cea mai mică pastilă fără să întrebe! Ea și-a luat toată vina, iar ceilalți stau floricică”, a mai spus Adrian Marcu, vicepreședinte al FRT.