Simona Halep a declarat, luni, că a început colaborarea cu antrenorul belgian Thierry Van Cleemput şi că s-a antrenat bine cu acesta, urmând a lucra în continuare cu el.  

„A fost foarte bine, m-am antrenat bine, am început colaborarea şi o să lucrăm împreună. Sper să fie bine. Bineînţeles, este ceva nou, ceva diferit, nu o să fie uşor, dar am încredere că o să fie bine”, a spus Halep, la plecarea spre Ostrava, pentru întâlnirea Cehia – România din Fed Cup, potrivit news.ro.

Întrebată ce i-a plăcut cel mai mult la tehnicianul belgian, Halep a răspuns: „Modul de antrenament este un pic diferit, personalitatea lui este diferită, este un nou pentru mine şi vom vedea cum o să fac faţă.”

Thierry Van Cleemput a sosit la Bucureşti, la 28 ianuarie, pentru va discuta cu Simona Halep despre o posibilă colaborare.

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost, până de curând, antrenorul lui David Goffin. El l-a pregătit pe numărul 1 belgian din aprilie 2014, jucătorul reuşind să ajungă în Top 10 ATP. El i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Simona Halep a încheiat la sfârşitul anului trecut colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. La Australian Open, Halep a mai colaborat cu Cahill, dar şi cu căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu.