Joi, 21 noiembrie, Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, a fost ales vicepreședinte al Partidului Popular European (PPE). Acesta a obținut 331 de voturi.

„În mandatul meu de vicepreședinte, voi lupta în primul rând ca Partidul Popular European să fie partidul european care contribuie decisiv la întărirea României în Uniunea Europeană. Vreau ca Partidul Popular European să fie în continuare partidul care rezolvă problemele oamenilor, partidul care nu se joacă cu temerile europenilor, ci care oferă soluții ce funcționează în realitate. Consider că trebuie să apărăm valorile europene. În România, noi, Partidul Național Liberal, am câștigat alegerile europarlamentare cu steagul Uniunii Europene în mâinile noastre. Apărând valorile europene în fiecare stat membru, așa cum am făcut și în România, îi vom avea pe oameni de partea noastră”, a declarat Siegfried Mureșan, după votul din Congresul PPE.

Siegfried Mureșan a declarat că una din prioritățile sale principale este de a sprijini adoptarea unui buget adecvat pe măsura priorităților țării.

”Trebuie să adoptăm bugetul cât mai repede și trebuie să adoptăm un buget adecvat priorităților propuse. Dacă vrem să facem mai mult pentru oameni, ne trebuie și o finanțare pe măsură. Voi sprijini acest obiectiv și din Parlamentul European, unde sunt vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget. De aceea, o altă prioritate a mea va fi să reprezint interesele noii generații. Este datoria noastră să echipăm tinerii europeni cu acele aptitudini de care au nevoie într-o Europă unită. Cum 65% din angajatori apreciază experiența internațională a viitorilor angajați, obiectivul meu este să extindem toate acele programe care încurajează mobilitatea, precum Programul de mobilitate universitară «Erasmus»”, a mai spus europarlamentarul.

În cadrul Congresului PPE desfășurat pe parcursul a două zile, miercuri și joi, au fost prezente aproximativ 2.000 de persoane din 40 de țări, dintre care 719 delegați cu drept de vot

De asemenea, în cadrul congresului, polonezul Donald Tusk, în vârstă de 62 de ani, a fost ales miercuri președintele Partidului Popular European.