Americanii au case mai mari şi televizoarele de mari dimensiuni sunt mai populare, însă în ultima vreme există şi în Europa cerere pentru astfel de televizoare, scriu cei de la BBC. Televizorul Sharp este mai mare decât cel comercializat de LG (84 de inch- 213 cm), însă mai mic decât modelele Panasonic. Panasonic vinde televizoare cu ecrane  între 103 inch (261 cm) şi 152 inch (387 cm), însă acestea sunt cu plasmă şi sunt mult mai grele şi mai groase faţă de modelul Sharp. În plus, preţul televizoarelor Panasonic este unul exorbitant, mai potrivit pentru companii decât pentru utilizatorii casnici.

Revenind la modelul Sharp, Aquos LC-90LE757, acesta are o grosime de 12 cm şi o greutate de 64 de kg. Televizorul suportă tehnologia 3D şi este echipat cu trei tunnere care permit urmărirea mai multor canale simultan. Există şi un mod wallpaper care afişează o imagine  statică la un nivel de luminoziatate scăzut atunci când televizorul nu este folosit. Japonezii spun că trebuie să stai la o distanţă de minimum 3,5 metri pentru a te bucura de imagine.

Sharp Aquos LC-90LE757 nu este un televizor 4K, ci doar Full HD, deoarece japonezii consideră că nu există încă suficient conţinut 4K. Televizorul va fi comercializat la un preţ de aproximativ 14.000 de euro. În ţara noastră s-au vândut deja 3 televizoare 4K cu preţuri de peste 20.000 de euro.