Shakira jură să lupte împotriva autorităților din Spania: „Sunt acuzații false”

Recent, au apărut primele declarații ale Shakirei, după ce autoritățile spaniole au amenințat-o că ar putea sta opt ani în spatele gratiilor. În prezent, vedeta este judecată în Spania, fiind acuzată că nu a plătit impozite către stat între 2012 și 2014, perioadă în care ea a declarat că a dus o „viață nomadă”. Potrivit autorităților spaniole, aceasta ar avea de plătit taxe în valoare de 14,5 milioane de euro.

Shakira le-a promis fanilor ei că va lupta împotriva autorităților din Spania întrucât acuzațiile ar fi false.

„Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze. Trebuie să lupt pentru ceea ce cred, pentru că sunt acuzații false”, a declarat vedeta în cadrul unui interviu acordat revistei Elle, care a fost publicat online, miercuri după-amiază, în Statele Unite ale Americii și care urmează să apară în ediția tipărită abia în luna octombrie, sub titlul: „Nu le datorez nimic”.

Shakira acuză autoritățile din Spania că încearcă să îi strice reputația

Documentul procurorului din Spania, consultat de agenția de presă Reuters, afirmă că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 și 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă de familie în Barcelona. În iulie 2021, un judecător spaniol a declarat că a strâns „suficiente dovezi” pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător spaniol a respins, apoi, apelul ei împotriva acestei decizii în mai 2022.

În iulie 2022, Shakira a respins o înțelegere cu procurorul spaniol pentru a soluționa cazul. Vedeta a precizat că autoritățile spanionale au venit după ea doar când au aflat că se întâlnește cu fotbalistul spaniol Gerard Pique de la FC Barcelona.

„În timp ce eu și Gerard ne întâlneam, eu eram într-un turneu mondial. Am petrecut mai mult de 240 de zile în afara Spaniei, așa că nu aveam cum să mă calific ca rezidentă. Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze. Este clar că au vrut să meargă după acei bani indiferent de situație”, a mărturisit vedeta.

Shakira a explicat că a plătit înainte de procesul juridic tot ceea ce Biroul Fiscal din Spania a spus că datorează. Ea a spus că s-a comportat corect și transparent încă de la început, sugerând că autoritățile spaniole „au recurs la o campanie de presă obscene” pentru a-i afecta reputația.

În prezent, vedeta de origine columbiană se confruntă cu „cel mai întunecat moment” din viața sa: divorțul de Gerard Pique, lupta pentru custodia celor doi copii ai lor, boala tatălui său și procesul juridic cu Biroul Fiscal din Spania.