CME a contractat pe termen lung un transponder de pe satelitul situat la 31,5o E. Din ianuarie 2011, va folosi această capacitate pentru a distribui semnal video către locaţiile de upload pentru cablu din România şi Bulgaria.

Astfel, SES ASTRA va avea acces la milioane de gospodării care primesc semnal pe cablu în două dintre cele mai mari pieţe ale Europei Centrale şi de Est.

31,5o E este noua poziţie orbitală a SES ASTRA pentru Europa Centrală şi Orientul Mijlociu. Aceasta completează poziţia orbitală de succes a SES ASTRA de la 23,5o E, şi permite continuarea dezvoltării serviciilor în regiune.

„Odată cu CME am câştigat un client premium pentru poziţia noastră de la 31,5o E. Acest angajament ne va ajuta să ne îmbunătăţim semnificativ acoperirea în România şi Bulgaria şi ne demonstrează faptul că am reuşit să facem din poziţia orbitală de la 31.5o E un nou hotspot pentru regiune. Dorim în continuare consolidarea poziţiei noastre şi atragerea de noi clienţi pentru această poziţie orbitală,” a declarat Norbert Hölzle, Director Comercial al SES ASTRA.

”Suntem foarte încântaţi de intensificarea relaţiei noastre cu SES ASTRA. Am ales satelitul SES ASTRA situat la poziţia orbitală 31,5o E deoarece oferă acoperire excelentă şi fiabilitate tehnică pentru pieţele vizate de noi,” a spus Claudiu Paraschiv, Head of TV Technology pentru CME.

CME este principalul trust media şi de divertisment cu operaţiuni de transmisii, internet şi televiziune în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie de aproximativ 50 de milioane de oameni.