Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) va organiza, în 5 octombrie, o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de telefonie mobilă, valoarea estimativă a contractului, care se va derula pe o perioadă de 24 de luni, ridicându-se la 1,67 milioane de euro.

Contractul presupune achiziţionarea de abonamente de voce destinate telefonelor mobile în sistemul GSM şi 3G, precum şi abonamente de transmisii de date în sistemul 3G/EDGE/GPRS.

Finanţarea se asigură din sursele proprii ale SRR.

Viitorii ofertanţi vor depune o garanţia de participare la licitaţie în valoare de 90.300 lei (21.000 euro) şi una de bună execuţie a contractului în cuantum de 10% din valoarea contractului.

SRR deţine în prezent posturile Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucureşti, peste 10 staţii regionale, postul de radio pentru copii Kids Radio şi agenţie de presă Rador.

Numărul mediu de salariaţi SRR înregistraţi la 31 decembrie 2008 se situa la la circa 2.500 de persoane.

În 2008, SRR a consemnat un profit de 258.065 de lei şi venituri totale de 367,2 milioane de lei.

Pe piaţa locală de telefonie mobilă activează Orange România, Vodafone România, Cosmote România, Telemobil (Zapp), RCS&RDS şi Romtelecom.

Primii doi operatori deţin licenţe GSM şi 3G.

SURSA: Mediafax