Serbia și Ungaria devin din ce în ce mai apropiate. În cadrul unei conferințe de presă cu preşedinta ungară Katalin Novak, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a vorbit despre acest lucru.

Oficialul Sârb spune că relațiile dintre Serbia și Ungaria au ajuns în prezent la cel mai ridicat nivel din istoria politică modernă. Totodată, el a mai adăugat și că la momentul actual, cooperarea dintre cele două țări a reușit să înregistreze progrese în toate domeniile.

El a făcut referire aici în special la domeniul politic, cel economic și evident, cel comercial. În același timp, președintele Serbiei a prezentat și cifre concrete în acest sens, relatează Tanjug.

Relația dintre Ungaria și Serbia, la cel mai ridicat nivel din istoria politică modernă

Mai exact, preşedintele sârb Aleksandar Vucic a precizat că valoarea tranzacţiilor comerciale bilaterale în primele şapte luni ale acestui an s-a ridicat la 2,2 miliarde de euro. În același timp, el a mai subliniat și faptul că relaţiile comerciale cu Ungaria cresc în cel mai mare ritm.

Serbia colaborează extrem de bine și cu Germania, dar și cu Beijingul, însă sunt șanse ca Ungaria să facă un pas în față. Mai exact, președintele Serbiei susține că în momentul de față Ungaria este al patrulea partener comercial extern al țării pe care o conduce.

Ungaria ar putea deveni al treilea partener comercial extern al Serbiei

Pe de altă parte, el a punctat și că sunt șanse foarte mari ca Budapesta să ocupe în curând poziţia a treia, după Germania şi China. Un alt aspect punctat de liderul sârb l-a reprezentat relaţiile dintre Serbia şi Ungaria, care, potrivit acestuia au avut un impuls puternic.

Totodată, el a mai adăugat și că cele două ţări europene dau dovadă de o mare înţelegere reciprocă din punct de vedere politic.

Sursa citată mai scrie că după întâlnirea cu omologul său ungar, Aleksandar Vucic a afirmat că au fost abordate toate problemele, inclusiv cel al energiei. În același timp, acesta a ținut să mulțumească Ungariei pentru că i-a permis Serbiei să utilizeze instalaţiile sale de stocare a gazelor în condiţii favorabile şi totodată să extragă gaze din ele pentru sezonul de iarnă care urmează.