Afirmația a fost făcută de către senatorul PSD Mihai Fifor. Acesta susține că nu a existat nicio solicitare din partea social-democrațiilor pentru susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale. Motivul, spune el, este că formațiunea nu are nevoie de „cârje” în alegeri, spre deosebire de alte partide.

Senatorul PSD a oferit mai multe informații despre comasare

„Dată fiind agitaţia din ultima vreme, cred că e important să lămurim puţin chestiunea comasării alegerilor: Comasarea e obsesia PNL încă din 2022, de când tot propun combinaţii de „n” luate câte „k”. PSD nu ţine neapărat să se comaseze ceva. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a declarat Mihai Fifor.

De asemenea, acesta a susținut și că nu a existat nicio solicitare din partea social-democraților pentru susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale.

În schimb, PSD a solicitat un singur lucru, spune el. Este vorba despre stabilirea unui calendar clar şi predictibil pentru toate scrutinele din 2024.

Totuși, PNL vrea să lase „o portiţă pentru a schimba macazul în cazul unui eşec la europarlamentare”, a subliniat Fifor.

„Spre deosebire de alte partide, PSD nu are nevoie de cârje în alegeri. PSD a solicitat un singur lucru: stabilirea unui calendar clar şi predictibil pentru toate scrutinele din 2024. Se pare, însă, că PNL vrea să lase o portiţă pentru a schimba macazul în cazul unui eşec la europarlamentare”, a mai spus Mihai Fifor.

În opinia social-democratului, cea mai simplă decizie ar fi urmarea prevederile legislaţiei în vigoare.

„Cel mai simplu ar fi să mergem pe prevederile legislaţiei în vigoare: europarlamentare în iunie, locale în septembrie, prezidenţiale la final de an, parlamentare între cele două tururi ale prezidenţialelor”, a susținut acesta.

alegeri, comasare alegeri
SURSA FOTO: Dreamstime

Oboseala va fi numai la unii politicieni

Social-democratul a susținut apoi că „povestea cu oboseala alegătorilor chiar nu ţine”. În schimb, acest fenomen va fi înregistrat în rândul anumitor politicieni, în opinia senatorului PSD.

„Oboseala va fi numai la unii politicieni. Mi-aş fi dorit să văd aceeaşi insistenţă de la PNL şi în promovarea unor soluţii pentru cetăţenii. De două săptămâni insistă să negocieze pentru comasare, dar la guvern nu prea au fost la negocierile cu fermierii şi cu sindicatele din Sănătate”, a conchis senatorul.

Anterior, Marcel Ciolacu a declarat că discuţiile în coaliţie nu s-au blocat. Mai precis, au fost luate anumite decizii în ultima întâlnire.

Totuși, nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor din cauza „specificului fiecăruia”.