Senatoarea Șoșoacă este urmărită penal? Scandalul în care a încercat să se pună stavilă campaniei de vaccinare s-ar punea să aibă urmări.

Șoșoacă susține că a fost „solicitată să intervină” în comună de mai mulți săteni, care s-au plâns de faptul că localitatea ar fi carantinată.

Senatoarea Șoșoacă este urmărită penal? A făcut toate precizările

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a comentat sâmbătă, pe Facebook, incidentele în care a fost implicată în urmă cu o săptămână la Răchiteni, când a fost acuzată că a boicotat procesul de vaccinare.

Șoșoacă a ținut să menționeze în live-ul postat că nu există o plângere penală împotriva ei în cazul de la Răchiteni, județul Iași, ci se fac cercetări in rem – lucru declarat, de altfel, de autorități – și s-a luat de medicul prezent în centrul de vaccinare, unde a mers să protesteze și unde a împiedicat accesul oamenilor din comună.

În aceeași intervenție live, senatoarea a îndemnat oamenii să-i urmeze exemplul.

”Eu nu am dosar penal, este începută o cercetare in rem, se verifică dacă există o faptă de natură penală la acea descindere la Răchiteni. Copiați modelul Răchiteni, duceți-vă și întrebați medicii care sunt efectele adverse (n.r. – la vaccin) și să semneze că-și asumă răspunderea.

”Este obligatoriu să vă spună, conform legii”

Este obligatoriu să vă spună, conform legii. Vă aduceți aminte, madam doctor care făcea pe ea de frică că s-a întâlnit cu Șoșoacă, un munte de om, dublă cât mine, îi era frică că nu știu ce îi fac cu întrebările. Da, să îți fie frică de întrebările mele, madam doctor care ți-ai încălcat deontologia profesională”, a transmis Diana Șoșoacă, sâmbătă, într-un live pe Facebook, scrie libertatea.ro.

Reacția ei vine după ce Parchetul General a anunțat că anchetează incidentele care au avut loc săptămâna trecută în comuna Răchiteni din județul Iași, unde senatoarea independentă Diana Șoșoacă, însoțită de un grup de susținători, a blocat procesul de vaccinare.

Instituția a deschis dosar penal, însă momentan nu a pus pe nimeni sub acuzare.

Șoșoacă a declarat atunci pentru Libertatea că a fost „solicitată să intervină” în comună de mai mulți săteni, care s-au plâns de faptul că localitatea ar fi carantinată și nu sunt lăsați să iasă din case.

Localitatea nu era carantinată, arată sursa citată.