Astfel, Produsul Intern Brut ajustat a crescut cu doar 0,1% faţă de primul trimestru al 2011, când înregistrase o creştere de 1,3%, arată datele Oficiului Federal pentru Statistică. Economiştii estimaseră o creştere medie de 0,5%, potrivit datelor adunate de Bloomberg. Cifrele sub estimări obţinute de Germania constituie încă un semn că Europa se află foarte aproape de o nouă recesiune economică pe măsură ce criza datoriilor suverane se extinde.

“Datele din Germania sunt dezamăgitoare desigur. Totul pare să indice o stagnare a zonei euro în al doilea trimestru”, spune Juergen Michels, economist-şef pentru zona euro la Citibank. Revenirea economică a Franţei aproape că s-a oprit în al doilea trimestru, Italia şi Spania nu au creştere, iar economia Greciei se contractează în continuare. Astăzi vor fi date publicităţii şi datele complete privitoare la evoluţia PIB ale Uniunii Europene. Citiţi pe capital. ro detalii imediat ce acestea vor fi făcute publice la Luxemburg.
După publicarea rezultatelor privind creșterea economică a Germaniei, indicele DAX al Bursei de la Frankfurt a început să scadă abrupt, fiind cel mai afectat dintre toți indicii bursieri europeni principali.
Astfel, dacă FTSE100 are o scădere de 1,4%, DAX prezintă o scădere de aproape 3%, în timp ce indicele CAC 40 al Bursei de la Paris are o scădere de aproximativ 2%.