Astfel, Cornel Costea a descris în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile în vama Ploieşti şi cum, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, a "primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.(preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, n.r)".
Sorin Blejnar, a afirmat că nu a luat niciodată bani de la vreun lucrător vamal, răspunzând acuzaţiilor care i se aduc în spaţiul public.

‘Este o adevărată campanie în mass-media împotriva mea pentru că am început, împreună cu alte organe ale statului, să facem curăţenie într-un sistem în care de 20 de ani nu s-a mai făcut curăţenie. În sptele acestei campanii se află toţi aceia pe care îi deranjează faptul că se face curăţenie. Sigur că am deranjat o parte dintre ziarişti, o parte dintre politicieni’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Fiscului.
Blejnar a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsurile care se impun, considerând că i-a fost prejudiciată imaginea în mass-media.