Probleme mari la conducerea Poliției Prahova. Marian Iorga, șeful instituției este cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că a luat mită un ceas de lux, a anunțat vineri DNA.

De menționat este faptul că, la scurt timp după începerea urmării penale, Ministerul de Interne a decis  încetarea împuternicirii lui Iorga în funcția de inspector șef al IPJ Prahova, conducerea fiind asigurată temporar de adjunctul lui, Mihai-Ginel Preda.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, procurorii DNA l-au chemat în cursul zilei de joi pe Marian Iorga pentru a-i aduce la cunoștință că este urmărit penal pentru luare de mită și că timp de 60 de zile va fi sub control judiciar.

Astfel, șeful Poliției Prahova  are interdicție să părăsească țara și să comunice cu mai multe persoane stabilite de procurori. DNA mai precizează că faptele pentru care este cercetat sunt din aprilie 2017, când era șeful IPJ Călărași și ar fi luat mită de la o persoană un ceas de aproape 1.000 de euro.

”În funcția de inspector șef al IPJ Călărași, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”, au scris procurorii în ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar.

Ministerul de Interne a numit un nou șef al Poliției Prahova

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Interne, la scurt timp după începerea urării DNA, Marian Iorga a fost demis din funcție.

„În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situația ofițerului care asigura conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcția de inspector șef”, au transmis reprezentanții MAI.

Totodată, sursa citată mai precizeză că ofițerul a fost pus la dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române: „Pe perioada punerii la dispoziție, comisarul-șef de poliție va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”.

În ceea ce privește prealuare conducerii IPJ Prahova, aceasta va fi asigurată temporar, de comisar-șef de poliție Mihai-Ginel Preda, adjunct al șefului inspectoratului, în cadrul aceleiași unități.

„De asemenea, continuitatea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași va fi asigurată, temporar, de comisar-șef de poliție Costel Chirică, adjunct al șefului inspectoratului, în cadrul aceleiași unități”, a informat ministerul.