"Toţi cei implicaţi în furtul miliardului trebuie sa răspundă. Investigaţiile au început. Dar toate aceste fărădelegi trebuie investigate în mod transparent. Este important ca populaţia să găsească răspuns la întrebări, ca toată lumea să ştie ce şi cum s-a întâmplat. Procesul cu (Vlad) Filat nu a fost unul deschis, iar oamenii au rămas cu multe întrebări fără răspuns', a declarat şeful misiunii diplomatice europene la Chişinău, în cadrul emisiunii "Moldova în direct' de la postul public de televiziune Moldova 1, informează IPN şi Radio Chişinău. 

Întrebat dacă are încredere în instituţiile statului Republica Moldova, Pirkka Tapiola a declarat că pentru UE este important ca cetăţenii să aibă încredere în aceste instituţii. "Pe noi ne interesează cetăţenii acestui stat, iar încrederea noastră depinde de încrederea pe care o ai ei. Eu reprezint interesele contribuabililor din Uniunea Europeană. Misiunea noastră este de a încuraja dezvoltarea acestei ţări, ca UE sa aibă un vecin puternic'. 

Pirkka Tapiola a declarat ca în mediul politic moldovenesc discuţiile sunt "foarte geopolitice', iar clasa politică ar trebui să se axeze pe reformarea ţării.

AGERPRES