„Suspectul a fost văzut de un judecător, care a ordonat să fie reținut în arest”, a anunțat într-o declarație procuratura din Munchen. Procuratura și-a extins săptămâna trecută cercetările privind emisiile mașinilor Audi implicate în scandalul Dieselgate, incluzandu-l pe Stadler printre suspecții acuzați de fraudă si publicitate falsă.

Un purtător de cuvânt al grupului Volkswagen, compania-mamă a Audi, a confirmat arestarea din această dimineață, adăugând că există prezumția de nevinovăție.

Marca Audi nu a făcut deocamdată comentarii și nici procuratura din Munchen sau Stadler nu au dorit să facă alte comentarii. În schimb, procurorii din München au declarat că investighează 20 de suspecți și că au percheziționat luni apartamentul lui Stadler și al unui alt membru actual al consiliului de administrație.

Conform Automotive News, care citează Reuters, cel de-al doilea suspect este Bernd Martens, șeful departamentului de achiziții al Audi, potrivit unei persoane familiarizate cu investigația care a refuzat să fie identificată, deoarece procurorii nu au dezvăluit numele, a raportat Reuters. Martens a condus o echipă creată de Audi pentru a gestionarea criza generată de scandalul Dieselgate.