În opinia lui Popescu, Administraţia Fondului de Mediu capătă tot mai multă atractivitate datorită faptului că anul 2010 a fost încheiat cu achitarea tuturor obligaţiilor financiare către beneficiarii proiectelor, iar pentru 2011 există toate premisele ca plăţile să fie efectuate în întregime către societăţile constructoare. „Traversăm o criză cumplită, dar Guvernul României reuşeşte să prioritizeze fondurile, în aşa fel încât să aducem banii pe zona de investiţii. Proiectele de investiţii sunt cele care ne asigură creşterea avuţiei naţionale şi dacă ştim să le gestionăm vom reuşi să compensăm necazurile pe care le produce criza”, a spus Popescu, adăugând că prin Administraţia Fondului pentru Mediu, în România, sunt derulate, în prezent, peste o mie de proiecte, în valoare de peste un miliard de euro.
Popescu a exemplificat cu Casa Verde, program prin care, în 2011, au fost primite 24.000 de cereri faţă de 16.000 câte s-au înregistrat anul trecut, iar peste 10.000 de beneficiari ai programului au primit deja banii în cont, printre ei numărându-se şi 400 de persoane fizice din judeţul Suceava. Totodată, Popescu a anunţat că s-au aprobat încă trei proiecte mari pentru judeţul Suceava, respectiv introducerea de reţele de apă şi canal, dar şi staţii de epurare în localităţile Moara, Şcheia şi Poieni Solca, în valoare totală de peste 3,2 milioane de euro.
Gheorghe Popescu l-a însoţit pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, într-o vizită de lucru pe şantiere din localităţile Rădăuţi şi Marginea, unde se derulează proiecte ce beneficiază de finanţare din partea AFM. „Beneficiind de bani din partea Fondului de Mediu, în judeţul Suceava se derulează la această oră nu mai puţin de 77 de proiecte, în valoare de peste 40 de milioane de euro, din care aproape jumătate au fost deja plătiţi”, a spus Flutur.
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: