“Această scrisoare este extrem de tendenţioasă şi nu reflectă realitatea din televiziunea publică. (…) De la 1 ianuarie, sperăm că TVR 1 şi TVR 2 vor fi difuzate în format HD pentru prima dată. (…) Multe dintre acele lucruri punctate în scrisoare sunt folclor, nu există niciun fel de dovadă, nu a fost niciun fapt de cenzură niciodată de când sunt eu în televiziunea publică, care să aibă legătură cu persoana mea sau cu managementul televiziunii”, a spus Gradea la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

Potrivit ordinii de zi a comisiei, această audiere are ca temă scrisoarea adresată comisiei de către organizaţii locale ale jurnaliştilor.

Este vorba despre o scrisoare deschisă semnată de mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii profesionale referitoare la situaţia “îngrijorătoare” în care se află televiziunea publică.

Organizaţiile, între care ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Freedom House România, cer demiterea urgentă a Doinei Gradea, invocând “cazuri de cenzură” şi “intimidare” în televiziunea publică.

Agerpres