Declarațiile sale vin în contextul în care comunitatea crypto de la Davos a încercat să se delimiteze de prăbușirea dramatică a FTX și de cofondatorul acesteia, Sam Bankman-Fried, care se confruntă cu acuzații penale federale în SUA.

Șefa departamentului Blockchain și active digitale al Forumului Economic Mondial (WEF), Brynly Llyr, a împărtășit opinii similare, în special în ceea ce privește aplicațiile blockchain, scrie Forkast.

Pasiunea și vigoarea în acest spațiu nu s-au stins

Într-un interviu pentru Forkast.News, ea a susținut că în 2023 ar trebui să existe o adoptare, în lumea reală, a tehnologiei blockchain. În ciuda unui an dificil pentru sectoarele blockchain și criptomonede, pasiunea și vigoarea în acest spațiu nu s-au stins, după cum a declarat Brynly Llyr.

Deși este posibil ca interesul instituțiilor financiare pentru criptomonede să fi scăzut, ”există încă un mare interes pentru a investi în blockchain ca tehnologie si în 2023”, afirmă Llyr.

Explicând acest fenomen, ea a evidențiat cazurile de utilizare și potențiale ale blockchain, precum și impulsul constant pe care îl continuă dezvoltatorii săi. Ea a identificat diversificarea ca fiind unul dintre obiectivele posibile odată ce publicul larg este pe deplin conștient de utilitatea blockchain-ului.

Interesul FEM pentru blockchain și criptomonede

Llyr a devenit șefa departamentului blockchain și criptomonede la Forumul Econonomic Mondial, după ce organizația internațională de lobby, finanțată de cele 1.000 de firme membre ale sale, a postat vara trecută un mesaj ca parte a atenției tot mai mari pentru monedele digitale.

Nigel Green, CEO al firmei de management financiar deVere Group, a avertizat, anterior, că FEM va „eșua spectaculos” dacă nu se va concentra pe reglementarea criptomonedei la summit-ul de la Davos din acest an, îndemnând liderii mondiali să se concentreze asupra acestui lucru când vine vorba de reglementarea activelor digitale.

Piaţa criptomonedelor a pierdut în 2022 circa 1.400 de miliarde de dolari din capitalizarea totală, în timp ce multe companii din industrie se confruntă cu probleme de lichidităţi sau chiar cu falimentul în anumite situaţii, după prăbuşirea zgomotoasă a FTX, al treilea cel mai mare exchange crypto din lume până anul trecut. Este puţin probabil ca anul 2023 să aducă noi maxime record în piaţa crypto, mai ales într-un mediu în care contextul macroeconomic global aduce în continuare inflaţie.