Sediul unui post TV a devenit ținta unui atac incendiar

Este vorba despre sediul postului elen Skai TV din Neo Faliro, suburbie a oraşului Pireu din regiunea Attica (centrul Greciei). Autori necunoscuţi au aruncat cinci bombe incendiare asupra clădirii în noaptea de vineri spre sâmbătă, conform informațiilor transmise de agenţia elenă de presă amna.gr

Potrivit poliţiei, Trei dintre bombe au aterizat în interiorul clădirii şi două în afara acesteia, deteriorând zidurile, transmit autoritățile locale. Trebuie menționat că incidentul respectiv a fost condamnat de autorităţi şi de clasa politică.

Grecia, lovită de un cutremur puternic

Grecia s-a zguduit din nou din temelii din cauza unui cutremur puternic. Din informațiile imediate, cutremurul care a avut loc vineri nu s-a soldat cu persoane rănite sau clădiri grav avariate.

Centrul German pentru Geoștiință informează că un seism puternic s-a produs vineri în centrul Greciei. Seismul a avut o magnitudine de 5,7 pe scara Riechter. În acelați timp, Institutul de Geodinamică din Atena a anunţat că epicentrul seismului a fost localizat la 16 km sud de oraşul Elassona din centrul Greciei şi s-a produs la o adâncime de 8,5 km.

Amintim că un alt cutremur puternic a lovit aceeași zonă săptămâna trecută, avariind grav sute de clădiri şi forţând locuitorii să-şi părăsească casele şi să se adăpostească temporar în corturile puse la dispoziţie de autorităţi.

De asemenea, un alt cutremur a avut loc pe 3 martie. Acesta a avut magnitudinea 6,3, potrivit Institului american de geofizică USGS. Seismul avut loc în apropiere de Larissa, un oraş situat în centrul Greciei, unde locuitori au ieşit în stradă, scrie presa locală, relatează AFP.

Seismul a fost resimţit în centrul şi nordul Greciei. Potrivit unor prime informaţii ale Observatorului Geodinamic de la Atena, epicentrul cutremurului, potrivit estimării sale de magnitudinea 6, a fost localizat la 21 de kilometri sud de comuna Elassona, în apropiere de Larissa, şi la 350 de kilometri nord de Atena.

„Seismul a avut loc la adâncimea de zece kilometri. În consecinţă, vor avea loc replici importante”, a avertizat la postul de radio Skai seismologul grec Gerassimos Papadopoulos.