Este vorba despre platformele Microsoft Azure Stack, VMWare și despre platformele de securitate cibernetică operate de BinBox, ce permit crearea de servere virtuale localizate în centre de date moderne din România, la un nivel de securitate sporit, păstrând suveranitatea datelor.

Misiunea de a ajuta oamenii

Printre situațiile concrete în care aceste servicii pot fi de utilitate se numără: congestia în cazul serverelor actuale, dificultăți în achiziția unor servere noi, extinderea sau redundanța unor servere existente, precum și extinderea capabilității de lucru la distanță. În condițiile în care BinBox beneficiază de multiple conexiuni Internet de foarte mare viteză, migrarea unei infrastructuri fizice în Cloud este rapidă și sigură, pentru că nu necesită nici o deplasare și poate fi efectuată de la distanță.

„Misiunea sectorului IT&C a fost întotdeauna aceea de a ajuta oamenii, prin automatizare, prin simplificarea proceselor de business, prin ergonomie. Astăzi, mai mult ca oricând, e nevoie să ne reamintim această misiune și să ne-o asumăm. Nu putem să salvăm vieți în mod direct, dar dorim să-i ajutăm pe medici să salveze vieți” – a declarat dl Alexandru Pătrașcu, director de operațiuni al companiei BinBox.

Compania BinBox a fost înființată în anul 2018 și, într-un timp foarte scurt, a devenit unul dintre furnizorii de servicii Cloud importanți din România. Partener Microsoft și Cisco, firma operează două centre de date Tier III, construite după cele mai exigente standarde, ce pot asigura inclusiv redundanța serverelor virtuale și a implementat pentru prima dată în România serviciul de Cloud on premises de la Microsoft, Azure Stack, în scopuri comerciale.