Alimentaţia este extrem de importantă dacă vrem să rămânem sănătoşi şi să ne păstrăm un aspect fizic tânăr pentru cât mai mult timp.

Alimentaţia ne poate ajuta să arătăm mai tineri!

Este însă foarte important să ştim ce şi cât să consumăm, pentru că există alimente care pot avea şi efecte pozitive, dar şi unele dăunătoare asupra organismului.

Iată însă câteva alimente extrem de bune, care ne pot creşte calitatea vieţii şi pot preveni chiar apariţia semnelor de îmbătrânire prematură, cum ar fi o piele uscată.

Nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie!

Rodie – acest fruct conţine antioxidanţi puternici, care ajută la prevenirea problemelor cauzate în organism de consumul mult prea mare de zahăr. Mai mult, rodia protejează pielea de razele ultraviolete.

Spanac – acesta este foarte bogat în Magneziu, care ajută la combaterea oboselii şi creşte densitatea osoasă.

Fasole – substanţele conţinute în boabele de fasole accelerează procesul de curăţare a deşeurilor care se acumulează în intestine şi elimină potenţialii cancerigeni. În plus, fasolea neagră ajută la prevenirea problemelor cu prostata şi a cancerului de colon, în timp ce fasolea albă este bogată în Potasiu şi Cupru, notează Men’s Fitness.

Fructul care ajută la vindecarea pielii afectate de radiaţiile UV

Lămâie – este bogată în antioxidanţi, dar conţine şi multă vitamina C, contribuind astfel la producerea de colagen, o substanţă care susţine fermitatea pielii.

Ghimbir – este foarte util în combaterea durerilor musculare, graţie antioxidanţilor pe care îi conţine.

Struguri roşii – coaja acestui fruct conţine resveratrol, o substanţă antiinflamatoare care este foarte benefică atunci când vine vorba despre menţinerea aspectului tânăr al pielii. Resveratrolul ajută şi la repararea pielii afectate de radiaţiile ultraviolete.

Însă lista nu se încheie aici. Persoanele care vor să-şi păstreze un aspect tânăr şi ţin la sănătatea lor trebuie să includă pe lista alimentelor benefice şi varza Kale, ovăzul, roşiile, cireşele, merele, ceapa, ţelina sau untul de arahide.