Maioneza este foarte importantă atunci când pregătim salata boeuf. Fiind un ingredient de bază al preparatului, aceasta necesită o atenție specială, iar mulți aleg să o facă în casă.

Salata de boeuf este nelipsită în timpul sărbătorilor

Mulți aleg să pregătească maioneza în casă, după rețete tradiționale cu ou sau fără ou. Totuși, este important ca toată lumea să știe de ce aceasta se taie.

Când maioneza se taie, picăturile de ulei se unesc între ele și se separă de faza apoasă. Acest lucru se întâmplă deoarece emulsia nu conține suficientă apă pentru cantitatea de ulei adăugată.

Totodată, bucătarii recomandă adăugarea unui alt gălbenuș pentru a salva maioneza care s-a tăiat. Trucul este util atunci când problema a fost cauzată de excesul de ulei.

Există mai multe trucuri pentru a salva maioneza care s-a tăiat

Există mai multe trucuri. De exemplu, putem lua un vas în care punem un gălbenuş de ou şi o linguriţă de muştar. Ulterior, adăugăm treptat uleiul de floarea-soarelui şi amestecăm până când obţinem aproximativ trei linguri de maioneză.

După aceea, trebuie să punem puţin câte puțin din maioneza tăiată, în loc să adăugăm mai multe ulei. Trebuie să amestecăm până când toată compoziția s-a legat.

Un al treilea truc este următorul. Putem adăuga un gălbenuş de ou fiert lângă cel crud sau un cartof fiert, pentru a preveni problema. Totuși, gustul va fi afectat. Amintim că maioneza se poate tăia în una din următoarele situații:

  • dacă ouăle nu sunt proaspete;
  • dacă ingredientele folosite pentru maioneză nu sunt la temperatura camerei;
  • dacă proporția dintre ingrediente nu este echilibrată (n.red. se adaugă prea mult ulei sau prea mult suc de lămâie);
  • dacă ingredientele nu au fost adăugate treptat la preparat.

Trebuie să evităm utilizarea maionezei din comerț

Un alt sfat ține de faptul că trebuie să evităm utilizarea maionezei din comerț. Potrivit sfaturilor oferite de bucătari, prepararea salatei de boeuf poate fi dificilă dacă nu urmăm anumite instrucțiuni.

Aceștia ne spun și că trebuie să fim atenți la gogoșari și castrați murați, care trebuie storși înainte de a fi puși în salată. În caz contrar, preparatul va deveni prea apos.