Toată lumea se pregătește de una dintre cele mai importante zile din an și încearcă să pună pe masă cât mai multe și mai gustoase mâncăruri. Friptura de porc sau de vită ocupă un loc important pe lista de bucate pe care gospodinele o prătesc pentru masa de Revelion. Nu toată lumea știe care este secretul celei mai fragede fripturi de porc. Mai mult chiar, foarte multe persoane fac o greșeală care le poate costa enorm.

Multe gospodine cred că adevăratul secret al unui fripturi delicioase constă în ingredientele și mirodeniile folosite.

Nimic mai greșit. Adevăratul succes al unei fripturi care ți se va topi în gură constă în cu totul altceva. Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia. Oamenii de ştiinţă, care au îngheţat carnea timp de două săptămâni şi apoi au dezgheţat-o timp de 24 de ore în frigider, au testat şi bucăţi de carne de vită din partea dorsală şi din coaste, iar rezultatele au fost similare.

Faceți acest lucru timp de 15 minute

După ce se dezgheață carnea, nu vă pregătiți să o gătiți, să o puneți direct în tigaie sau în oală. Aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute. Acest lucru va permite proteinei reci să se obişnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptura la exterior şi de a o usca sau arde, înainte ca interiorul să fie de asemenea preparat. Apoi uscaţi bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie. După ce carnea s-a fript, lăsaţi-o să se „odihnească”: luaţi friptura de pe foc, aşezaţi-o pe un tocător şi aşteptaţi 5 minute.

Dacă tăiaţi friptura prea devreme, sucul acesteia se va revărsa în exterior, în farfurie, în loc să vă bucuraţi de întreaga saovoare.

În plus, nu uitați să combinați ulei de măsline, sare de mare şi rozmarin proaspăt tăiat mărunt, după care întindeţi amestecul pe tocător. Friptura va prelua din aceste arome iar rezultatul va fi unul spectaculos.