Decembrie a sosit, ceea ce înseamnă: carne de porc și, desigur, cârnați, tobă, caltaboș și șorici. Cârnații din porc sau vită, în special cârnații prăjiți, sunt mâncarea preferată a oamenilor în anotimpul rece. Gustul lor picant sau dulce se potrivește perfect cu o garnitură sau o salată de legume murate. O astfel de combinație dintre condimentele cârnaților, dulceața cartofilor prăjiți și acrimea murăturilor mulțumește orice mofturos din familie.

Secretul cârnaților prăjiți

Tigaia este elementul nelipsit din orice casă. Carnea este simplu și rapid de prăjit, însă atenția la detalii este esențială în bucătărie. Nimeni nu vrea să aibă în farfurie cârnați cu aroma de cărbune. Dacă nu vrei ca munca ta din decembrie să fie sabotată în tigaie, atunci respectă regulile din lista următoare.

Cum putem obține aroma perfectă

Cârnații, fie cumpărați sau făcuți în casă, trebuie prăjiți în tigaie la foc foarte mic. Avem nevoie doar de două linguri de ulei nesărat. Cârnații trebuie lasăți în tigaie jumătate de oră. Carnea de porc trebuie întoarsă continuu și, indiferent cât de mare îți este pofta, ai răbdare și evită să mărești flacăra. Temperatura ridicată va strica gustul cârnaților prăjiți.

Acum că știi cum se prăjesc corect cârnații de porc, ți-am pregătit și o rețetă sănătoasă și aromata de cartofi prăjiți, garnitura ideală pentru carnea de porc.

Cartofi prăjiți crocanți la exterior și pufoși în interior

Pentru a obține cartofii prăjiți perfecți, crocanți la exterior și pufoși în interior, cu un gust puțin sărat și cu acea culoare aurie, este important să alegi soiul potrivit de cartofi. Avem nevoie de: 500 de g de cartofi roz, un cățel de usturoi, una sau două linguri de ulei, alternativa fiind untura sau untul și sare, după gust.

Cartofii se pun într-un vas în ulei, cățelul de usturoi pisat și sarea. Se amestecă toate ingredientele foarte bine și se lasă până ce se va forma o crustă. După un timp, tigaia se mișcă, ușor, pentru ca aceștia să nu se lipsească între ei. Când sunt gata, cartofii se scot pe un platou și se așează într-o tavă unsă cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează pentru a se coace uniform si pentru a ieși crocanți. Se introduc la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 220-230 de grade Celsius și se țin circa o jumătate de oră.