Cu toate acestea, numeroase persoane care intenționează să-și schimbe locul de muncă nu atrag atenția cuvenită unui detaliu care poate face realmente diferența dintre un job mai bun sau mutarea la un alt loc de muncă, fără o îmbunătățire calitativă. Și anume, este vorba despre actualizarea CV-ului.

Cel mai simplu este să iei vechiul CV pe care l-ai folosit pentru a ajunge să te angajezi la actualul job, să adaugi experiența de lucru din ultima perioadă, care nu exista la momentul respectiv și să începi să aplici. Însă, să te limitezi doar la aceste acțiuni înseamnă să nu scoți în evidență niște avantaje importante pe care le ai.

Probabil că te întrebi deja ce anume ai putea face în plus pentru ca CV-ul tău să arate mai bine și să-ți crească șansele de a fi chemat la un interviu. După ce ai introdus, la capitolul „Experiență profesională”, perioada și funcțiile ocupate la actualul loc de muncă, recitește întregul CV. Cu siguranță vei descoperi că mai ai lucruri importante de adăugat la capitolul ce ține de pregătirea profesională, unde poți trece alte cursuri și traininguri la care ai participat și care te-au ajutat să te dezvolți. De asemenea, s-ar putea să vrei să eviți să prezinți o anumită experiență profesională pe care, acum, nu o mai consideri relevantă.

Apoi, amintește-ți cum erai în prima zi la actualul loc de muncă și compară cu situația actuală, observând ce anume s-a schimbat, ce abilități ai dobândit sau ți-ai dezvoltat, ce calități s-au accentuat, care sunt laturile tale în care te simți cu adevărat stăpân pe tine etc. Completează, astfel, cu noi informații capitolul alocat calităților și abilităților tale.

Hobby-urile tale au rămas neschimbate în tot acest timp? Poate că, în ultimii ani, ai descoperit noi pasiuni care denotă că deții anumite calități necesare la noul job? Actualizează și acest capitol.

La final, CV-ul tău s-ar putea să arate foarte diferit de cel de dinainte să te angajezi la actualul loc de muncă. Însă, va fi noua ta carte de vizită, prezentându-te așa cum ești acum și reprezentându-te cu succes în fața unui nou angajator.