S-ar putea să nu fi observat că, la sfârșitul ciclului de preparare a cafelei, aparatele Keurig ”scuipă” un lichid apos, de cafea rămasă, care nu face altceva decât să afectze gustul delicioasei cafele pure. De aceea, este recomandat să scoateți rapid ceașca, înainte ca lichidul apos, inutil, să ajungă în cafea.

Altfel spus, dacă doriți o ceașcă de cafea neapoasă, s-ar putea să fie nevoie să stați cu ochii pe aparat și să nu vă ocupați de alte treburi prin casă. Acel lichid apos nu va ajunge în cafeaua pe care vă pregătiți să o savurați.

Alte trucuri pentru o cafea cu un gust mai bun

Aparatele Keurig furnizează cafea la atingerea unui buton, dar confortul înseamnă automat sacrificarea calității? Dacă întrețineți cum trebuie aparatul de cafea și urmați câteva sfaturi, calitatea cafelei nu va avea de suferit. Pe lângă scoaterea ceștii cu cafea, la sfârșitul ciclului, menținerea aparatului cât mai curat este cheia unei cafele gustoase. Pentru a-l curăța, umpleți recipientul cu oțet alb distilat și lăsați-l să circule prin aparat până când se golește; apoi treceți apă prin el pentru a elimina urmele și mirosul de oțet.

Un alt truc popular pentru acest tip de aparate de cafea, pentru a spori aroma cafelei, este să folosiți două capsule, în loc de una la cea mai mică setare. În acest fel, veți evita cafeaua diluată. Cu cât setarea este mai mare, cu atât se folosește mai multă apă. Desigur, folosirea mai multor capsule înseamnă mai mulți bani scoși din portofel.

Evitați acest lucru folosind capsule de cafea reutilizabile, pe care le puteți umple cu cafeaua măcinată preferată. Indiferent dacă utilizați capsule reîncărcabile sau speciale, optați pentru cele închise la culoare pentru a avea o băutură mai aromată. Nu în ultimul rând, folosirea apei filtrate în locul apei de la robinet este o altă modalitate simplă și eficientă de a îmbunătăți gustul, evitând totodată posibilii contaminanți dăunători.

De ce devine cafeaua amară, cu gust de ars

Cafeaua poate deveni amară, cu un gust neplăcut, dacă espressorul automat, cafetiera sau presa de cafea sunt murdare. Orice băutor înrăit de cafea trăiește după principiul „dacă tu ai grijă de aparatul tău de cafea și el va avea grijă de tine”.

Dacă gustul de ars al cafelei v-a dat ziua peste cap, aceasta ar putea fi o problemă legată de curățarea aparatului de cafea. Experții spun că espressoarele ar trebui curățate în fiecare zi cu apă caldă și detergent de vase.

Cum și când trebuie curățate aparatele de cafea

În plus, trebuie făcută o curățare profundă, cel puțin o dată la două luni, dacă nu în fiecare lună, pentru a ține la distanță gustul neplăcut al cafelei.

Atunci când curățați aparatul de cafea, se recomandă să utilizați un produs de curățat special conceput pentru igienizarea lor sau puteți crea propriul produs, folosind oțet alb și apă, relatează Tastingtable.