Cu cât raportul dintre numărul de CV-uri trimise şi numărul de joburi este mai mare, cu atât interesul pentru un domeniu este mai mare.
Domeniile pentru care românii au manifestat cel mai mare interes în perioada august-octombrie 2011, chiar dacă nu au existat un număr de locuri de muncă vacante pe măsura numărului de aplicaţii, au fost: secretariat, publicitate/PR, alimentaţie/comerţ, contabilitate şi distribuţie.
Prin comparaţie, acest top al interesului faţă de anumite domenii arăta astfel, în aceeaşi perioadă din 2010: secretariat, contabilitate, resurse umane, telecomunicaţii şi customer support, potrivit Myjob.ro.
Faţă de anul trecut, interesul pentru locurile de muncă în domeniul secretariat a crescut cu 24,5%. În  publicitate/PR numărul de locuri de muncă a scăzut cu 7% în perioada analizată din 2011 faţă de anul precedent, iar aplicaţiile trimise au crescut cu 15%, raportat la numărul de joburi. Pentru domeniul contabilitate şi-au manifestat interesul cu o cincime mai multe persoane (19,5%) în august-octombrie 2010 faţă de perioada similară din 2011.
În ceea ce priveşte raportul pe sexe, femeile sunt mai interesate decât bărbaţii să se angajeze în 2011 (56% faţă de 44%), în timp ce în 2010 raportul era uşor inversat: 51% dintre aplicaţii erau în rândul bărbaţilor, faţă de 49% femei care îşi căutau un loc de muncă pe site-ul Myjob.ro.