Premierul desemnat, Emil Boc, i-a propus lui Sebastian Vlădescu, vineri, să preia postul de ministru al Finanţelor în viitorul Cabinet, iar acesta a accepat, au declarat pentru Agenţia MEDIAFAX, surse politice.

Sebastian Vlădescu, al cărui nume este vehiculat, alături de cel al lui Lucian Croitoru, pentru portofoliul Finanţelor în viitorul Executiv, a discutat, vineri dimineaţă, la Guvern, cu premierul desemnat, Emil Boc, pe tema formării viitorului Cabinet.

Idee mai veche

Potrivit surselor citate, nominalizarea lui Sebastian Vlădescu la Finanţe a fost luată în calcul încă din perioada în care se spera ca liberalii să ia decizia de a intra la guvernare alături de democrat-liberali, acesta fiind apreciat pentru expertiza în domeniu.

Sebastian Vlădescu a fost ministru de Finanţe în Cabinetul Tăriceanu, din august 2005 până în aprilie 2007, când a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, şase luni mai târziu fiind eliberat din funcţie la cerere. El a fost secretar de stat la Finanţe şi în 2000.

Pentru portofoliul Finanţelor a fost vehiculat şi numele lui Lucian Croitoru, dar acesta a declarat că nu-l mai interesează nici un post în Guvern.

SURSA: Mediafax