"Eu cred că proiectul acesta e necesar astăzi, nu e un proiect pe care România să spună că-l amână, pentru că noi nu discutăm despre un munte cu o pădure frumoasă, cu un plai cântat în banalade sau în doine, ci discutăm despre – şi să mă ierte cei care trăiesc în zona respectivă – despre o mizerie", a adăugat fostul ministru.  

"Acolo este o zonă care într-un fel sau altul trebuie să se schimbe. Dacă nu investeşte RMGC acolo, trebuie să investească statul român prin Minvest, sau cum se cheamă compania. Minvest nu poate să investească, Minvest nu poate să primească de la statul român ajutoarele de stat necesare. Şi nu e vorba numai de Minvest, mai sunt în România zeci de locuri de acest gen. Discutăm de lac de decantare – eu am declarat şi public, dacă proiectul porneşte, am să mă duc în fiecare an să beau apă din lacul de acolo, dar niciodată n-o să mă duc să beau din cele 22 de lacuri sau 23 de lacuri de decantare pline astăzi, unde există o mizerie şi al cărei cost de curăţire din punct de vedere al mediului este de ordinul miliardelor de euro", a spus Vlădescu.

"Eu cred că trebuie luată o decizie rapid şi cred – dacă ar fi după părerea mea, decizia ar trebui să fie pozitivă şi proiectul să demareze. Avantajele proiectului şi – trec dincolo de avantajele locale, menţionate în mod curent: curăţirea ecologică a zonei, avantajele care ţin de locuri de muncă, dezvoltare socială, protecţia patrimoniului cultural şi toate celelalte – avantajul pe care-l văd eu cel mai tare pentru acest proiect este că deschide pentru România – şi deşi am văzut un anunţ acolo, un titlu "Europa de Vest, proiecte pentru ţările Lumii a treia în Europa de Est" – eu cred că noi uităm ce avem în România", a mai afirmat fostul ministru de Finanțe.