UPDATE: Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a semnat luni, 25.10.2010, un contract de management cu Divizia Media a grupului Asesoft, compania condusă de Sebastian Ghiţă. Contractul, în valoare de 75 de milioane de euro, a fost semnat pe o perioadă de cinci ani.
Sorin Ovidiu Vîntu rămâne acţionar.
"Mă interesează profitul", a declarat Sebastian Ghiţă, la întâlnirea cu angajaţii Realitatea. El a adăugat că vrea să extindă regional Realitatea TV şi că vrea să lase grupul de presă moştenire copiilor.
Noul manager a spus că va mări salariile tuturor angajaţilor cu 7%.
Din Consiliul de Administraţie al Realitatea Media fac parte Sorin Freciu, Dragoş Stanca şi Dragoş Nedelcu.
Sebastian Ghiţă, patronul consorţiului Asesoft din Ploieşti, a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului PSD din februarie, unde Victor Ponta a fost ales preşedintele social-democraţilor. Omul de afaceri, care are relaţii apropiate cu secretarul general al PSD Liviu Dragnea, a finanţat de-a lungul timpului şi PNL, şi PSD, şi PDL.
Ghiță se află pe locul 50 în ediția din acest an a Top 300 Capital Cei mai bogați români, cu o avere estimată la 125 de milioane de euro.
Realitatea TV, cel mai important activ din trustul media al lui Sorin Ovidiu Vîntu, este la un pas de a fi vândută. Scoaterea la mezat a televiziunii lui SOV ne-a fost confirmată de surse din interiorul trustului de presă "Realitatea- Caţavencu". În plus, însuşi SOV a confirmat că mai multe firme sunt interesate de preluarea televiziunii din Casa Presei Libere.
Unul dintre motive pentru care Realitatea TV este pe cale de a fi vândută este datoria trustului de presă, cifrată în jurul sumei de 25 milioane de euro. Unul dintre cei care a fost aproape de preluarea televiziunii este omul de afaceri Cristian Burci, dar înţelegerea a picat aseară.
"Am primit nouă oferte"
Ceea ce se tot bănuia de la o vreme încoace, de când Sorin Ovidiu Vîntu a fost prins tot mai strâns în chingile justiţiei, a început să prindă contur: vânzarea postului Realitatea TV este tot mai probabilă. Informaţia a fost întărită şi de apariţia pe site-ul paginademedia.ro a unei declaraţii a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care afirmă: "Am primit nu mai puţin de nouă oferte în această săptămână. Printre ele şi cea de la Cristi Burci".
Petrişor Obae, cel care a introdus informaţia pe paginademedia.ro, a declarat pentru "Evenimentul zilei" că, deşi avea mai de mult informaţia potrivit căreia Realitatea TV s-ar vinde, abia ieri i s-a confirmat negocierea dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Cristian Burci.
Potrivit lui Obae, cei doi afacerişti s-au întâlnit vineri seara. Aceeaşi sursă ne-a declarat că Sorin Ovidiu Vîntu a mai spus: "E vorba de faptul că am primit oferte, nu că vreau eu să vând".
Dacă tranzacţia dintre Vîntu şi Burci se materializează, susţin aceleaşi surse, la conducerea postului ar putea fi numit Sorin Oancea, fostul director la Antena 3. Burci a declarat că nu comentează informaţia. În această seară, acesta a declarat doar că se află într-o şedinţă, iar până la această oră nu a mai răspuns la telefon.
O altă variantă: Nelu Iordache
Potrivit unor surse din interiorul trustului lui SOV, printre potenţialii cumpărători ai postului Realitatea TV s-ar fi numărat şi Nelu Iordache, miliardarul care deţine compania aeriană Blue Air. Acesta a fost plasat pe locul al doilea într-o ordine a potenţialilor cumpărători, spun surse din interiorul trustului. Iordache a negat însă că are intenţia de a cumpăra postul de televiziune.
"Am contract de publicitate cu Realitatea TV şi avem de pus la punct un nou proiect de promovare a companiei mele. Am fost de vreo câteva ori în ultima vreme acolo, dar nu sunt interesat să cumpăr postul", a precizat Iordache pentru "Evenimentul zilei".
Freciu: "Nu pot să vă spun dacă mâine sau săptămâna viitoare se va semna"
Preşedintele Consiliului de Adminisatraţie al Grupului Realitatea-Caţavencu, Sorin Freciu, a precizat pentru "Evenimentul zilei": "Nu pot să comentez, în acest moment, niciuna dintre variante. Oricum, decizia vânzării nu îmi aparţine. Ştiu că sunt mai multe oferte dar nu s-a concretizat nimic. Nici nu pot să vă spun dacă mâine sau săptămâna viitoare se va semna", a declarat Freciu.
Acesta a precizat că nu sunt frământări sau controverse legate de numele viitorului investitor. "Nu sunt discuţii atât timp cât afacerea nu ţine de noi, de cei din conducere", susţine Freciu.