Constructorul auto spaniol a încheiat anul 2016 cu un profit operaţional de 143 milioane euro, faţă de pierderi de şapte milioane de euro în 2015, acesta fiind cel mai bun profit operaţional din istoria companiei. De asemenea, cifra de afaceri a crescut cu 3,2% până la 8,597 miliarde de euro, din nou cea mai mare cifră din istoria companiei. 

"Seat a trecut de la faza de revenire la cea de consolidare iar acum se pregăteşte pentru dezvoltare şi creştere", a explicat directorul general al companiei, Luca de Meo. Acesta a subliniat că în 2018 Seat va lansa cel de al treilea SUV din istoria sa, după Ateca, lansat în 2016, şi Arona, ce urmează a fi lansat la finele acestui an. "Acest model ne va aduce noi clienţi", a spus Luca de Meo. 

Volkswagen a cumpărat Seat în 1986 pentru a-şi creşte expunerea pe piaţa spaniolă care la acea dată înregistra un ritm rapid de creştere. În ultimii ani, însă, compania a înregistrat pierderi din cauza funcţionării la subcapacitate a uzinei de la Martorell, în apropiere de Barcelona. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

AGERPRES