ANAF, prin Direcţia generală executări silite cazuri speciale, a scos la licitaţie sediul din Calea Victoriei al fostei companii Rompetrol, cu un preţ de pornire de 13,6 milioane lei, fără TVA, informează Mediafax.  Licitaţia va avea loc pe 10 ianuarie 2019. Clădirea are o suprafaţă de 6.099 mp şi este compusă din două tronsoane (parterul nu face obiectul vânzării, pentru că nu aparţine debitorului), la care se adaugă terenurile, cu suprafeţe de 473 mp şi 160 mp.

Debitorul este Oilfield Exploration Business Solutions SA, divizie a KMG International, din compania kazahă de stat KazMunayGas.

Rompetrol a funcționat în clădirea situate pe Calea Victoriei. În 2011, grupul Rompetrol  s-a mutat în turnurile City Gate de la Piaţa Presei Libere şi a închiriat 3.000 metri pătraţi din fostul sediu din Cale Victoriei celor de la MedLife.   Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA, este divizia de explorare şi producţie hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas, care a preluat Rompetrol în 2007 de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Compania datora bugetelor statului peste 461 milioane lei la finalul anului trecut. Statul deţine nu mai puţin de 4 ipoteci asupra clădirii executate silit, din care 3 ale Ministerului Finanţelor Publice şi una rezultată dintr-un sechestru instituit în 2006 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.