Ne așteaptă o pierdere teribilă de vieți omenești? Avertisment cutremurător: Sunt consecințe la nivel global

Totodată, Elizabeth Truss a lansat și un avertisment către Rusia, solicitându-i lui Vladimir Putin, să facă un pas înapoi și să nu recurgă la o măsură de forță cu efecte incalculabile pe termen mediu și lung, potrivit informațiilor transmise de theguardian.com. Mai mult, Truss susține că Moscova nu a învățat nimic „din greșelile trecutului”, dând ca exemplu și conflictul din Cecenia.

„Moscova nu a învățat din lecțiile istoriei, iar o invazie ar duce la o pierdere teribilă de vieți omenești, așa cum știm din războiul Afgano-Sovietic și conflictul din Cecenia. Trebuie să luăm măsuri. Alături de aliații noștri suntem alături de Ucraina. Ce se întâmplă în Europa de Est are consecințe la nivel global”, a declarat Elizabeth Truss.

Încearcă să exporte dictatura ca pe un serviciu”

De asemenea, secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii a mai spus că se încearcă ca dictatura să fie „exportată”, plasând pe același palier regimurile din Belarus, Coreea de Nord și Myanmar, regimuri care caută aliați la Moscova și la Beijing.

„Ei încearcă să exporte dictatura ca pe un serviciu, în întreaga lume. De aceea regimuri ca acelea din Belarus, Coreea de Nord şi Myanmar îşi găsesc cei mai apropiaţi aliaţi la Moscova şi Beijing”, a completat Elizabeth Truss.

Planul ascuns al lui Putin

Anterior, Evgheni Muraev, fost parlamentar ucrainean, a declarat într-o postare de pe o rețea de socializare că țara sa are nevoie de lideri noi. Surse din Marea Britanie susțin că parlamentarul este trimisul Kremlinului pentru conducerea Ucrainei după o posibilă ofensivă militară.

Deși unii diplomați americani își arată îngrijorarea în legătură cu bănuielile britanicilor, Rusia neagă complet această teorie denunțând-o drept ”absurdă”.

„Ucraina are nevoie de politicieni noi, ale căror politici să se bazeze doar pe principiile intereselor naționale ale Ucrainei şi poporului ucrainean”, așa sună declarația lui Evgheni Muraev, care totodată e de părere că Ucraina nu ar trebui să fie împărțită în două tabere, pro-occidentali și pro-ruși.

„Vremea politicienilor pro-occidentali şi pro-ruşi a dispărut pentru totdeauna în Ucraina. Poporul ucrainean are nevoie de stat de drept, pace, politici economice și sociale rezonabile și pragmatice, dar și și de lideri politici noi. Lideri care să nu judece oamenii după limbă sau credință religioasă”, a subliniat acesta despre cum crede că ar trebui să meargă lucrurile în țara lui.