Adevărata frică a lui Vladimir Putin! Dezvăluirea fără precent. Motivul care determină toate acțiunile

Într-un interviu oferit pentru Aleph News, generalul american Ben Hodges a scos la iveală faptul că Vladimir Putin se teme de țările de la periferia Rusiei, mai precis de cele care ”se bucură de beneficiile unei democrații liberale a talentului tinerilor dezlănțuiți”. El spune că această frică a liderului de la Kremlin l-a împins pe acesta să facă toate deciziile despre care s-a scris de multiple ori în presa internațională.

”Lucrul de care se teme cu adevărat, desigur, este propria populație. Văzând țările de la periferia Rusiei bucurându-se de beneficiile unei democrații liberale a talentului tinerilor dezlănțuiți, de asta se teme. Și de aceea s-a grăbit să ajute la distrugerea protestelor din Kazahstan, de aceea continuă să-l susțină pe acest dictator, Lukașenko în Belarus și de aceea este hotărât să se asigure că Ucraina nu poate prospera și nu poate avansa cu integrarea occidentală. Deci acesta este motivul care determină toate, acum.”, explică generalul (r) american Ben Hodges, pentru sursa anterior citată.

Lui Putin nu îi este frică de NATO

Pe de altă parte, generalul american a precizat că președintele Rusiei nu are nicio temere cu privire la Alianța Nord-Atlantică.

„Da, acest lucru … potrivirea în timp și acest tip de cerere de răspunsuri acum este, pentru mine foarte interesant. Cred că există o varietate de factori. Desigur, publicul real pentru majoritatea acestor cereri total inacceptabile din partea Kremlinului și acuzațiile… sunt destinate cu adevărat populației ruse. Știți, viața cetățeanului de rând, mai ales în afara Moscovei și în afara Sankt Petersburgului, este destul de sumbră, nu e deloc bună, iar președintele Putin nu se teme de NATO. Adică, NATO se învecinează cu aproximativ 6% din frontiera Rusiei. Numărul soldaților americani din Europa nu ar umple un stadion de fotbal mai mare, așa că Putin știe că nu noi suntem amenințarea. Dar, pentru a distrage atenția propriei populații, el trebuie să genereze această percepție, că Rusia este atacată. De aceea, Putin trebuie să cheltuiască atâția bani pentru menținerea acestei forțe militare uriașe”, spune acesta.

Când ar putea Rusia să atace

Generalul american a mai spus că Vladimir Putin are foarte multă încredere în puterea pe care o are, însă nu va lansa un atac în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, ci ar putea face acest pas după ce evenimentul se va încheia.

„Cred că Putin știe, de asemenea, că Ucraina devine mai bună pe zi ce trece, nu doar militar, ci în general, și cred că Putin are oportunitatea de a lăsa o amprentă, o moștenire de mare lider care a refăcut imperiul sau cel puțin cea mai mare parte a acestuia, în special Ucraina… și cred că acest lucru îl motivează. Cred că vede și el că China… Nu prea îmi dau seama de relația de acolo. În mod clar, ei cooperează în anumite lucruri.

El și președintele Xi se sprijină reciproc în multe lucruri, dar nu pot spune cât de strânsă este această susținere reciprocă. Mi-aș imagina că nu va lansa următorul atac în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, de exemplu. Dar mi-aș putea imagina că se va întâmpla imediat după Jocurile Olimpice de iarnă”, conchide generalul (r) american Ben Hodges.