În oraşul Changsha, cu 7 milioane de locuitori, aproape că nu mai există dezvoltatori dornici să bage bani în terenuri, anunţă Reuters. Şi asta deşi, anul trecut, oamenii de afaceri se călcau în picioare la licitaţiile guvernamentale. Acum însă, este pustiu.

“Piaţa terenurilor scade atât de accentuat… de parcă toţi dezvoltatorii ar fi dispărut peste noapte. Acum trebuie să facem eforturi să găsim cumpărători din alte regiuni ale ţării. Este cu adevărat o perioadă dificilă”, a afirmat un oficial guvernamental care se ocupă cu vânzările de terenuri, care a dorit să rămână anonim.
 
Oraşul Changsha, odinioară cunoscut pentru industria constructoare de maşini, devine în prezent un centru pentru industria de showbiz din China. Fără venituri substanţiale din vânzările de terenuri, autorităţile oraşului vor avea probleme în a plăti facturile municipalităţii.

Se pare că acesta ar fi doar vârful iceberg-ului, multe alte oraşe fiind într-o situaţie asemănătoare. Recent, o mare acţiune pentru 12 parcele de teren în oraşul Guangzhou a fost brusc întreruptă, fără explicaţie, cu doar trei ore înainte de deschidere.